Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Krakeelakker zet door

Kortenhoef, 9 mei 2001. Vanavond weer een groot stuk van Nico Postma over de Krakeelakker in de Gooi- en Eemlander. De kop luidt:

Krakeelakker zet uitbreiding door
Watersportwinkel en 45 ligplaatsen erbij

Vorige maand sprak de rechter op verzoek van de omwonenden uit dat de Krakeelakker, eigendom van Henk en Bert de Kloet, moest stoppen met de bouwactiviteiten. Op grond van die uitspraak hebben zij nieuwe plannen ontwikkeld en deze aan de Gemeente voorgelegd.

Het plan was om uitsluitend 22 woonschepen in de voormalige jachthaven te leggen. Omdat de rechter oordeelde dat het een jachthaven is en er dus ook boten moeten liggen hebben zij de plannen aangepast.

Naast de 22 woonschepen komen er 45 ligplaatsen, waarbij ieder woonschip een eigen ligplaats krijgt. Bovendien zal er weer een watersportwinkel verrijzen en zullen er roeiboten en kano's verhuurd gaan worden. Henk de Kloet denkt hiermee te voldoen aan het bestemmingsplan. Bovendien zullen de gasten op het eigen terrein van de haven kunnen parkeren (de oorspronkelijke start van de discussie rond de jachthaven).

Henk de Kloet erkent dat het nieuwe plan grootschaliger is dan het oude en verwacht problemen met de buurt. Hij denkt echter, na juridisch advies te hebben ingewonnen, dat dit plan de beste kans maakt om zonder kleerscheuren door eventuele juridische procedures te komen.

Hij verwacht dat de Gemeente deze week de vergunningen zal verlenen, waarna de bouw hervat kan worden. Indien de buurt met hem wil praten over de nieuwe plannen en bij nader inzien toch liever de oude plannen gerealiseerd wil zien is hij daartoe bereid. In dat geval zal de buurt de juridische procedures tegen de Krakeelakker moeten stoppen.

Vanwege deze nieuwe ontwikkelingen is de behandeling van de bezwaren van de buurt door de Commissie Bezwaar- en Beroepschriften gisteren onverwacht verdaagd. Wethouder Co de Kloet bevestigt dat de nieuwe plannen in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan. Uit het onafhankelijke juridisch advies dat door de Gemeente is ingewonnen over deze zaak blijkt volgens de Wethouder dat de Gemeente correct gehandeld heeft.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...