Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Krakeelakker: stop bouw

Kortenhoef, 7 april 2001. Nico Postma van de Gooi- en Eemlander bericht vandaag over de voormalige jachthaven "De Krakeelakker"van de gebroeders de Kloet.

Zoals bekend is er op het Moleneiend al jaren een verschil van mening tussen de Krakeelakker en de omwonenden. Het afgelopen jaar is de voormalige jachthaven omgebouwd tot een lighaven voor luxe woonschepen. Ook is de woning die op het terrein stond gesloopt. Het plan was om daar nieuwe woningbouw te plegen, die naar later bleek niet toegestaan werd. Toen ontstond het plan om meer woonschepen neer te leggen.

De buurt heeft zich tegen deze plannen verzet en een bezwaarschrift bij de gemeente ingediend. Het bezwaarschrift richtte zich tegen de aanleg van steigers en beschoeiing in het woonschepenpark. De commissie voor Beroep- en Bezwaarschriften wees dit bezwaarschrift in meerderheid af. Daarna startten de bewoners een gerechtelijke procedure.

Deze week dienden de omwonenden een schorsingsverzoek in bij de president van de rechtbank in Amsterdam. Dezelfde dag nog werd dit verzoek gehonoreerd, waardoor onmiddellijk gestopt moest worden met de werkzaamheden. Omdat de gemeente 's-Graveland toestemming had gegeven, draait deze op voor de proceskosten.

De eventuele hervatting van de werkzaamheden kan geruime tijd op zich laten wachten, omdat zowel het College van B&W als de commissie Bewaar- en Beroepschriften weer een oordeel moeten vellen, nadat de motivatie van de rechter voor de schorsing is binnengekomen.

Gerard Scholten, woordvoerder van de buurt, is zeer tevreden met de uitspraak. "Het doet ons goed dat de rechter ons steunt en laat zien dat het niet zo gek is wat de bewoners te zeggen hebben." Hij kondigt vast aan dat de buurt in beroep zal gaan als de gemeente het bezwaarschrift wederom ongegrond verklaart.

Henk de Kloet, eigenaar van de Krakeelakker (tevens raadslid voor Dorpsbelangen) maakt zich voorlopig geen zorgen. "Het is een juridische hobbel waar we even overheen moeten. Het wordt pas echt een probleem als het mis gaat bij de commissie Beroep- en Bezwaarschriften. We hebben alle vergunningen. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat we door kunnen gaan, want de ontwikkeling is onherroepelijk."

De belangen zijn groot, want binnenkort komen de zes dubbeldeks woonschepen van 850.000 gulden per stuk, waar de buurt het grootste bezwaar tegen heeft.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...