WIJDEMEERSE WEBKRANT
DLP legt het Besluit uit
Loosdrecht, ma 6 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In een ingezonden bericht legt DLP uit waarom de partij donderdag afstapte van zelfstandigheid voor Wijdemeren en zich aansloot bij de meerderheid.

Dossier Bestuur Gooi en Vecht

ingezonden bericht

Dé uitleg van Dé Lokale Partij

Het was een spannende raad 2 november. Zeer verleidelijk om daar al onze oproepen om alternatieven te onderzoeken danwel actie te ondernemen nog eens de revue te laten passeren. Maar het helpt niet om de anderen in te wrijven welke kansen er allemaal weggestemd zijn. Nu was het de laatste kans om een krachtig signaal naar de provincie te sturen.

Waarom was dat nodig?

De provincie wil dat Wijdemeren vóór 7 november zelf beslist tot een BESTUURLIJKE fusie met Hilversum. Houdt de gemeenteraad vast aan zelfstandigheid dan zal de provincie zo’n fusie afdwingen.

De Lokale Partij staat bekend om het bekijken van de inhoud en argumenten alvorens te besluiten. Voor een BESTUURLIJKE fusie met Hilversum is totaal geen onderbouwing aanwezig. Bovendien vindt dat plan geen weerklank bij de inwoners. Hoe kun je daar dan voor kiezen?

Nu de provincie ons zo ondemocratisch dwingt moest ook De Lokale Partij haar knopen tellen. Niets bereiken en met lege handen staan? Of iets bewegen door een zo sterk mogelijk realistisch alternatief aan te bieden?

De Lokale Partij koos uiteindelijk voor het laatste. Next best noemden wij het. Maar veel beter dan met lege handen staan. We zijn er trots op dat we mee richting hebben gegeven aan de toekomst, een breed gedragen besluit van de raad.

Wij stemden in met een AMBTELIJKE fusie met Hilversum EN Gooise Meren. We behouden onze zeggenschap (eigen bestuur). Het samengevoegd personeel van deze drie gemeenten voert dan het werk voor ons uit. Na zelfstandigheid veruit de beste optie voor onze inwoners.

Op deze manier is een BESTUURLIJKE fusie met alleen Hilversum voorkomen, mits de provincie ons democratisch besluit respecteert. Want opgeslokt worden door Hilversum, daar ziet De Lokale Partij nog steeds helemaal niets in.

De Lokale Partij
Gert Zagt & Alette Zandbergen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief