WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Delta Pianotrio in Jagthuis
Horstermeer, za 4 februari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op vrijdag 17 februari concerteert het Delta PIanotrio met werk van Lera Auerbach in het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

Delta Pianotrio concerteert in het Jagthuis

Kent u de componiste Lera Auerbach al? Zij is echt zo'n duizendpoot, want behalve componiste is ze ook pianiste, studeerde ze literatuurwetenschap, schrijft ze proza en poëzie in het Russisch en heeft ze verschillende libretto's op haar naam staan.

Het Delta Pianotrio onderhoudt goede contacten met de componiste en dit drietal mocht afgelopen december de Nederlandse première spelen van haar tweede pianotrio "The mirror with three faces". Zelf speelde Auerbach (natuurlijk) de oer-première in Amerika. Dit stuk van 22 minuten staat ook in het Jagthuis op het programma. Daarvoor wordt een pianotrio van Haydn gespeeld en na de pauze klinkt het eerste pianotrio van Schumann. Dat u het Delta Pianotrio in het Jagthuis kunt horen is redelijk bijzonder. Het drietal is weliswaar Nederlands, maar niet vaak in het land: Vera Kooper is de pianiste, Gerard Spronk de violist en Irene Enzlin de celliste. Zij leerden elkaar kennen in Salzburg, speelden (Nederlanders onder elkaar) leuk een middagje pianotrio en zijn nu een vooraanstaand pianotrio met een leuke prijzenkast. Hoe snel kan het gaan. Grijp uw kans en kom in het Jagthuis naar het Delta Pianotrio luisteren, dat is dichterbij dan China waar ze volgende maand spelen. Het concert van het Delta Pianotrio vindt plaats op vrijdagavond 17 februari en begint om 20.15 uur. Zoals gebruikelijk bij de vrijdagavondconcerten is er voorafgaand aan het concert om zeven uur voor de eerste 20 belangstellenden gelegenheid aan te schuiven aan tafel. U krijgt voor 32 euro het concert en een heerlijk vegetarisch twee-gangen menu voorgeschoteld.

Delta Pianotrio: vrijdag 17 februari 2017, aanvang 20.15 uur, entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief