WIJDEMEERSE WEBKRANT
Cello in het Jagthuis
Horstermeer, ma 4 december 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In het weekend van 8 – 10 december zijn er in het Jagthuis in de Horstermeer twee concerten met de cello in de hoofdrol.

persbericht

Celloliefhebbers: opgelet!
Jagthuis, vrijdag 8 december en zondag 10 december

In het weekend van 8 – 10 december zijn er in het Jagthuis twee concerten met de cello in de hoofdrol.


Celia Garcia-Garcia en Honorine Schaeffer.

Vrijdagavond speelt celliste Honorine Schaeffer met pianiste Celia Garcia-Garcia een heerlijk klassiek programma: Fantasiestücke van Schumann, Arpeggione van Schubert, de cellosonate van Debussy en de 3e Cellosonate van Beethoven. Honorine is een zeer muzikale en poëtische celliste, van Franse origine en inmiddels doorgedrongen tot het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Overigens speelt Celia, wanneer er een pianist nodig is, ook in het KCO mee. Van deze avond zult u echt genieten!

Zondagmiddag is er een bijzonder duo te gast: cellisten Godfried Hoogeveen en Denis Brott. Zij kennen elkaar uit hun studietijd bij de beroemde cellist Gregor Piatigorsky. Deze middag brengen zij een hommage aan hun leermeester. Tussen de te spelen werken door zullen zij anekdotes uit hun studietijd ophalen. Op het programma o.a. welluidende duo’s van Barrière en Kummer en de Suite voor twee celli en piano van Menotti. Patricia de la Vega begeleidt de heren.
Het concert op vrijdagavond begint om 20.15 uur.

Zoals gebruikelijk bij de vrijdagavondconcerten is er voorafgaand aan het concert om zeven uur voor de eerste 20 belangstellenden gelegenheid aan te schuiven aan tafel. U krijgt voor 33 euro het concert en een heerlijk vegetarisch twee-gangen menu voorgeschoteld.
Om u in de gelegenheid te stellen de concerten op vrijdag en zondag te bezoeken is er een cello-arrangement: 2e concert voor de halve prijs. Alle informatie daarover vindt u op de website.

Cellorecital: vrijdag 8 december, aanvang 20.15 uur.
Celloduo: zondag 10 december, aanvang 15.30 uur.
Entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro), beide concerten 26,25 euro. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van de concerten is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Programma Concert Honorine Schaeffer (cello) & Celia García-García (piano)
Het Jagthuis, vrijdag 8 december 20.15 uur

R. Schumann (1810-1856) - Fantasiestücke op. 73 
F. Schubert (1797-1828) - Sonate Arpeggione D.821
C. Debussy (1862-1918) - Sonate voor cello en piano
L. van Beethoven (1770-1827) - Cello Sonate op. 69 nr 3

Biografie Honorine & Celia

Honorine Schaeffer studeerde cello aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs (vanaf haar vijftiende) en aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover bij Leonid Gorokhov.
De eerste prijs op de Lions European Musical Competition in 2012 is een van de vele prijzen die ze won. Honorine remplaceerde bij het Orchestre de Paris en het Orchestre Philharmonique de Radio France en was op een groot aantal festivals te horen als kamermusicus.
In het seizoen 2012/13 was Honorine academiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In juni 2014 rondde ze haar studie bij de Orchester-Akademie Der Herbert Von Karajan van de Berliner Philharmoniker af. In augustus van dat jaar begon ze als celliste bij het Koninklijk Concertgebouworkest.
Met drie collega's uit het orkest vormde Honorine Schaeffer in 2015 het GoYa Kwartet. Nog hetzelfde jaar won het kwartet de Prix de Salon, de prijs die jaarlijks door de zakelijke kring van het Concertgebouworkest wordt uitgereikt aan orkestleden.​

Celia García-García
Master of Music aan het Codarts Conservatorium (Rotterdam, The Netherlands). Celia begon haar pianostudie in Burgos (Spanje).
Met haar vele kamermuziekensemble (Rotterdam Lied Duo, Duo IJlstra-García, Maas Duo, Codigo Trio, Duo Vermeer...), treedt ze door heel Nederland op en tevens in Spanje, Duitsland, Litouwen, Canada en China.  
In 2011 nam ze met haar Codigo Trio een debuut-cd Martyrs op, opgedragen aan het vergeten repertoire voor mezzosopraan, althobo en piano. 
Celia is gespecialiseerd in orkestspel (piano, celesta en synthesizer) en speelt mee met alle grote orkesten van Nederland, inclusief het Concertgebouw Orkest. 
In 2016 nam ze een cd op met solo werken voor celesta.

Programma Concert Godfried Hoogeveen & Denis Brott (cello) & Patricia de la Vega (piano)
Het Jagthuis, zondag 10 december 15.30 uur

Jean Barrière (1705-1747) - Sonate in G voor 2 celli
J.S. Bach (1685-1750) - Suite nr 5 voor 2 celli  (arr. Laszlo Vargas)
Friedrich August Kummer (1797-1879) - Duet voor 2 celli
Gregor Piatigorsky (1903-1976) - Prayer en Promenade voor cello-solo
C.M. von Weber (1786-1826) / Piatigorsky - Adagio en Rondo voor cello en piano
Gian Carlo Menotti (1911-2007) - Suite voor 2 celli en piano

Biografie Godfried, Denis & Patricia

Godfried Hoogeveen begon zijn cellostudie op tienjarige leeftijd. Vanaf 1965 studeerde hij bij Tibor de Machula aan het Muzieklyceum te Amsterdam, waar hij in 1970 zijn solistendiploma cum laude behaalde. Daarna studeerde hij vier jaar bij de beroemde cellist Gregor Piatigorsky in Los Angeles, waar hij tevens doceerde aan de UCLA. In 1976 werd hij solocellist van het Residentie Orkest. Daarnaast was hij 12 jaar lang als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
In 1990 werd hij benoemd tot eerste solocellist van het KCO, waarmee hij in mei 1991 voor het eerst solistisch optrad, samen met Jaap van Zweden, in Brahms' Dubbelconcert. Sindsdien was hij als solist te horen in het Symfonie-concert van Prokofjev, Don Quixote van Richard Strauss en Tout un monde lointain van Dutilleux.
In juni 2001 werkte hij mee aan een memorabel kamermuziekconcert in het kader van het Festival SLAVA! Rostropovich in Amsterdam, waarbij hij samen met Mstislav Rostropovich, Vesko Eschkenazy en Yuri Bashmet het Tweede strijkkwartet van Arensky speelde. 

Cellist Denis Brott is geboren in een van de meest prominente muzikale families van Montreal. 
Hij studeerde en speelde met enkele van de grootste muzikale artiesten van de 20ste eeuw. Zijn leraren waren Leonard Rose, Janos Starker en Gregor Piatigorsky. Hij speelde kamermuziek met de legendarische violist Jascha Heifetz.
Brott speelde cello in het beroemde Orford String Quartet van 1980 tot 1988. In die tijd namen ze 25 cd's op die vele prijzen wonnen. 
In 1985 speelde Brott een cruciale rol in de oprichting van de Canadese Raad van Muziekinstrumenten, die zeldzame en dure snaarinstrumenten uitlenen aan talentvolle jonge Canadese musici. Sinds 1989 is Brott een professor aan het Conservatorium de Musique in Montreal. Hij heeft in 1995 het Montreal Chamber Music Festival opgericht en is nog steeds actief als artistieke directeur.
In 2016 kreeg Brott de Orde van Canada ter erkenning van zijn vele bijdragen aan het muzikale leven in dit land.

Patricia de la Vega begon haar pianostudie bij Manuel Carra aan het Koninklijk Conservatorium van Madrid, waar ze de hoogst mogelijke kwalificaties behaalde. Ze is drie keer gekozen om haar land te vertegenwoordigen op het International Steinway Festival in Hamburg, Berlijn en Madrid. Ze vervolgde haar studie in Fiesole, Italië bij Maria Tipo en in Amsterdam bij Jan Wijn.
Talloze eerste prijzen in nationale en internationale competities getuigen van de waardering en erkenning van haar uitzonderlijke muzikale talent. Concerten van Patricia de la Vega op belangrijke locaties in Europa (oa het Auditorium National Madrid, Musikhalle Hamburg, Philharmonie Berlin, Concertgebouw Amsterdam, de Doelen Rotterdam en Gulbenkian Lissabon) worden door pers en publiek geprezen om haar warme, originele persoonlijkheid, belichaamd in gewetensvolle, oprechte en diepgevoelde interpretaties.
Als soliste trad ze op met diverse orkesten. In 2009 speelde ze de première van het pianoconcert van haar leraar Manuel Carra in het Auditorio National in Madrid onder leiding van Jose Ramon Encinar.
Naast haar activiteiten als solist, is zij een zeer toegewijde kamermuziekpartner en treedt zij regelmatig op met gerenommeerde musici.

Haar pedagogische vaardigheden en haar enthousiasme om haar ervaring en visie door te geven, maken haar een alom gewaardeerde masterclassleraar.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief