WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB over de Kwestie
Nederhorst den Berg, wo 28 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de Nieuwsbrief van september van DorpsBelangen staat een artikel van de hand van Ria Hennis over de kwestie Zagt.


Ria Hennis (DB)

Dossier Gert Zagt

Nieuwsbrief DorpsbBelangen september 2016

Hij komt er mee weg

De eerste week na het zomerreces was het meteen raak in de politieke arena van Wijdemeren. Drie commissies - een bedrijvenavond -, uitkomsten van de bestuurskrachtmeting - kennismaken met de nieuwe accountants. Dan is de week wel vol.

Waarom in deze nieuwsbrief verslag gedaan van een drukke saaie week?
Nou....zo saai bleek het niet te worden.
Als klap- en sluitstuk van deze week was er de commissie Bestuur en Middelen. Meestal een fluitje van een cent, hooguit tot 10 uur en dan is het klaar!

Zo niet donderdag 8 september. Op de agenda stonden de vragen van de VVD en de antwoord vragen van DLP over de affaire rondom wethouder Zagt (wethouder van DorpsBelangen in de periode 2010-2014)', die op 10 november 2005 door de onvolprezen Putter het "Het koperen zwaailicht kreeg toebedeeld.
Uitgebreid in de media aan de orde geweest. De vraag is en blijft: Heeft de wethouder destijds volgens de wet èn integer gehandeld.
Na een flink debat bleek dat het wettelijk wel mogelijk is om een fulltime baan om te zetten in een deeltijd baan van 95% en daarmee een forse aftrek van het reguliere inkomen te voorkomen.

Het is echter nooit de bedoeling geweest van de wetgever. Volgens de minister is het dus aan de raden om deze regeling te beoordelen en dan al of niet toe te staan.
Daar ligt nu ook de pijn. Bij de vaststelling door de raad destijds is er geen echt debat geweest. Het was een briefje met de mededeling en geen Raadsinformatiebrief of een Raadsvoorstel.
Wij als DorpsBelangen fractie hebben het ook niet echt in de gaten gehad.
Was het dan integer van de wethouder om deze move te maken?
We laten dat oordeel aan de lezers en volgers van de gemeentelijke politiek.
Achteraf kijk je een koe in zijn kont is een oud agrarisch gezegde.
Achteraf vragen wij ons inderdaad af of en in hoeverre hier sprake is van "eigen belang" tegenover "algemeen belang".

Ook nog: tot twee maal toe is de fractie destijds gechanteerd: "als jullie niet stemmen zo als ik wil dan treed ik af!!!!!!" Hoe integer is dat?
Na de dramatisch verlopen verkiezingen waren de druiven ook zuur. In plaats van twee wethouders in het college (zelfs de namen waren al ingevuld door het tweetal) is er een oppositie taak voor DB. In de nasleep daarvan werd er weer chantage van stal gehaald. Maar dat is een heel ander verhaal voor een ander moment.
Als fractie wil je niet de knuppel in het hoenderhok gooien (om maar even in het agrarische te blijven); misschien hadden we dat wel moeten doen, want om alweer met tranen in mijn ogen naar huis te rijden, is geen pretje.

Hij komt er weer mee weg!

Ria Hennis, raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Nwsbrf DB
foto
Douwe van Essen
auteur
Nwsbrf DB
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief