Rik Jungmann

---

Dorpsbelangen Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Koperen Zwaailicht

Wijdemeren, 10 november 2005

Dorpsbelangen Wijdemeren heeft een eigen columnist met de naam Putter. Deze schreef over de bezworen crisis. DBW zond het stuk naar de WWK.

Ingezonden Bericht

Raadslid Gert Zagt krijgt Koperen Zwaailicht.

Loosdrecht. Gisteravond heeft, na afloop van de raadsvergadering, de burgemeester van Wijdemeren in Ottenhome het Koperen Zwaailicht uitgereikt aan Gert Zagt, fractievoorzitter van Dorpsbelangen Loosdrecht. De bijeenkomst droeg een besloten karakter om niet te veel af te wijken van de dagelijkse gemeentelijke overlegpraktijk.

Het Koperen Zwaailicht is een trofee voor het raadslid dat in het afgelopen jaar de grootste ommezwaai in een ingenomen standpunt heeft gemaakt. Gert Zagt zou de prijs al verdiend hebben met zijn onvergetelijke dorpscentrumgedrag, maar de schuldbekentenis inzake de motie van wantrouwen tegen vriend Ties Hagen maakte hem tot absolute onomstreden winnaar.

De burgemeester sprak lovende woorden, noemde het optreden van Zagt een werkelijk unicum in de lokale politiek en sprak geroerd van de "redder van Wijdemeren." Wethouder Ties Hagen, die zoals bekend een hem bevriende woningbouwvereniging een objectje gunde, was zichtbaar getroffen. "Zulke vrienden als Gert kom je maar zelden tegen", snotterde hij, "hij steekt eerst een dolk in je rug en haalt hem er dan weer uit". De tijd, hoe kort ook, heelt alle wonden.

Na de burgemeester kreeg wethouder Yvonne Siemons de gelegenheid haar emotie te tonen. Ze had zo in angst gezeten, vertelde ze, maar Gert was tijdig tot inkeer gekomen. Ze kon nu verder gaan met... .ja met wat eigenlijk? Hulpeloos keek ze rond. "De tijd vol maken, dat is het belangrijkste", kraaide ze verheugd over haar eigen oplossing, het ontlokte de aanwezigen een hartelijk applaus. Ook klonk er enig gelach.

Toen de drankjes op tafel kwamen was wethouder Bert Nagel al naar huis. Hij had de hele tijd al in een hoekje zitten bibberen en bescheiden zijn mond gehouden. Gelukkig was iedereen hem in de hectiek van die befaamde avond totaal vergeten.

Gearmd met Ties Hagen verliet Gert Zagt in de late uurtjes het pand, als trotse bezitter van het Koperen Zwaailicht .

Een huldiging door Dorpsbelangen Loosdrecht zal later in de week plaatsvinden.

Putter , namens bestuur Dorpsbelangen Wijdemeren.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 8 Naar volgende bericht