WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nw Loosdrechtsedijk Dicht!
Nieuw Loosdrecht, di 13 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De politie wil meten hoe hard de auto's reden die in maart een dodelijk ongeluk veroorzaakten. De Nieuw Loosdrechtsedijk is di. 27 sep. afgesloten voor het verkeer.

Meer over het ongeval op 16 maart van dit jaar:

19032016 Noodlottig gevolg Straatrace
05042016 Boomhoek is Geschokt

persbericht

Nieuw-Loosdrechtsedijk dinsdag 27 september
’s avonds afgesloten

De Nieuw-Loosdrechtsedijk is op dinsdag 27 september in verband met het nader onderzoek naar de dodelijke aanrijding op woensdag 16 maart 2016 afgesloten voor al het verkeer, bewoners en ondernemers. De afsluiting vindt plaats tussen 18.30 uur en circa 1.00 uur. Het betreft het gedeelte tussen de huisnummers 190 tot en met 213.

Voor bewoners en ondernemers op de Nieuw-Loosdrechtsedijk, maar ook voor het doorgaande verkeer, betekent de afsluiting dat er dinsdag 27 september helemaal geen verkeer mogelijk is over het afgezette weggedeelte, ook niet voor voetgangers. Bewoners en ondernemers tussen huisnummer 190 tot en met 213 kunnen tussen 18.30 en circa 1.00 uur hun huis of bedrijf niet bereiken of van daaruit de weg op gaan. Informatie over de verkeerssituatie en de bereikbaarheid, is te vinden op www.politie.nl (bij uw buurt: Loosdrecht) en op www.wijdemeren.nl/wegafsluitingen. Ook is hier een lijst met antwoorden op mogelijke vragen te vinden. Bewoners worden deze week door de politie geïnformeerd over het onderzoek.

Over het onderzoek

In het onderzoek naar de aanrijding, waarbij een 19-jarige inwoonster van Hilversum kwam te overlijden, zijn camerabeelden veilig gesteld. Op deze beelden zijn de verdachten te zien, de bestuurder van een Porsche en de bestuurder van een Mini Cooper die achter hem reed. Met deze beelden is de gereden snelheid en de onderlinge afstand tussen de auto’s door middel van onderzoek vast te stellen. Deze kennis is van groot belang in de strafzaak. Het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) heeft besloten zogenoemde referentiebeelden te maken. Daarvoor is het nodig dat met de zelfde soorten voertuigen, onder dezelfde omstandigheden op dezelfde weg met verschillende (hoge) snelheden wordt gereden. Deze opnamen worden vervolgens vergeleken met de beelden van de noodlottige avond. Het onderzoek vindt plaats op last van de officier van justitie en wordt uitgevoerd door het Tactisch Verkeersteam van de Politie Midden-Nederland in samenwerking met het NFI.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief