WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kasteel Nederhorst 10 sep. Open
Nederhorst den Berg, do 1 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 10 september, tijdens de Open Monumentendag, kan Kasteel Nederhorst bezocht worden. Kasteel en tuinen zijn dan open voor het publiek.

persbericht

Kasteel en park Nederhorst open voor publiek op 10 september 2016
Unieke rondleiding door parel van Nederhorst

De Harmine Wolters Stichting, eigenaar van kasteel en landgoed Nederhorst, stelt het kasteel en de tuinen tijdens Open Monumentendag, zaterdag 10 september, open voor publiek.

In samenwerking met de Historische Kring Nederhorst den Berg worden op die dag in het kasteel rondleidingen georganiseerd. Na een korte inleiding over de geschiedenis van het kasteel, krijgen de bezoekers gelegenheid een deel van het interieur van de bel-etage te bekijken.

Elk halfuur, te beginnen om 10:00 uur, kunt u in een groep van maximaal 15 bezoekers deelnemen aan de rondleiding. Het aantal plaatsen is beperkt en de aanmeldingen zullen worden behandeld in volgorde van komst.

De Historische Kring Nederhorst den Berg is aanwezig met een stand met een doorlopende vertoning van oude films en foto’s. Ook zijn er allerlei documenten te zien en te koop, zoals dvd’s en speciale uitgaven van Werinon, het tijdschrift van de Historische Kring.

Verder liggen er routes klaar voor een wandeling en een puzzeltocht door het centrum van Nederhorst den Berg. Hiermee zijn kleine prijsjes te winnen.

Op de Slotlaan, in de schaduw van eeuwenoude eiken, presenteren de Godard Stichting en Suns and Stars de expositie GESTALT: sculpturen van 4 hedendaagse beeldend kunstenaars.

Meer achtergrondinformatie kunt u vinden op www.kasteelnederhorst.nl en www.historischekring.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief