WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Loosdrecht Jazz Festival
Loosdrecht, do 1 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 17 september barst het Loosdrecht Jazz Festival weer los met een gevariëerd programma in de botenloodsen en de haven van Jachthaven Het Anker.

persbericht

Loosdrecht JazzFestival: 17 september 2016 met Fantastische line-up

Ook dit jaar vindt op zaterdag 17 september een nieuwe editie van het Loosdrecht Jazzfestival plaats met een geweldig gevarieerd programma. De rijke jazzgeschiedenis van Loosdrecht wordt sinds een paar jaar weer voortgezet met als resultaat dat het festival voor de derde keer georganiseerd wordt na 2 eerdere succesvolle edities.

De botenloodsen en de haven van Jachthaven Het Anker aan de Oud-Loosdrechtsedijk 117 fungeren dan weer opnieuw als decor voor dit festival. Het unieke van het Loosdrecht JazzFestival is dat elk jaar een brug geslagen wordt tussen het verleden en het heden op het gebied van de jazz. Dit jaar wordt dit op een mooie wijze vormgegeven door een zeer gevarieerde programmering.

Avondprogramma (19.30 – 01.00 uur)

Geheel in de stijl van het festival neemt Peter Beets, een van de beste Nederlandse jazzpianisten, de rol van ‘muzikaal ambassadeur’ van het Loosdrecht JazzFestival op zich. Een rol die door Pim Jacobs jarenlang met verve werd ingevuld.

Peter Beets treedt dit jaar op met onder andere Ruud Jacobs en het Jazz Orchestra van het Concertgebouw met als gasten Mathilde Santing en Humphrey Campbell.

De avond wordt geopend door de beroemde Dutch Swing College Band die in het verleden ook meermalen in Loosdrecht heeft opgetreden en wordt afgesloten met een spetterend optreden van de Nu-Jazz formatie Gare du Nord, een zeer geziene act op pop/ jazz festivals.

Naast deze acts treden ook de ZooT - Vintage Dance Band en het Hammond Trio van Rob Mostert als The Preacher Man op. Voor hen die even aan rust- en drinkmoment toe zijn, is er een aparte New York Jazz Lounge ingericht waar een DJ voor passende muziek zal zorg dragen.

Kaarten à € 38,50 verkrijgbaar:

• Aan de zaal: Jachthaven Het Anker, Oud-Loosdrechtsedijk 117;
• Bij de VVV: ondergebracht bij Imkerij het Schuurtje, Oud-Loosdrechtsedijk 115
• Bij Wijninspiratie, Frans Halslaan nr.19 – 21
• En via www.loosdrechtjazzfestival.nl.
De geplaceerde kaarten à € 43,50 (vaste VIP-zitplaats recht voor het podium) zijn alleen via de site te bestellen.

Horeca:

Van 14 tot 01 uur is de bar open èn presenteren zich onderstaande horecabedrijven.
Kwaliteit gegarandeerd!

• Restaurant Spoon Met culinaire hoogstandjes
• Heeren van Loosdrecht Voor de echte kroketten en bittenballen
• Restaurant in de Watertuin Black Angus Hamburgers en verse friet
• Princess Hotel Loosdrecht-Amsterdam Culinaire hoogstandjes van masterchef:
• Bruno foodtruck Houtover voor pizza’s en pastahapjes
• Asian foodtruck Aziatische heerlijkheden
• Foodtruck met exotische sappen
• Foodtruck met extreem lekkere koffie

En natuurlijk staan de vrijwilligers van SLOEP voor u klaar voor het schenken van frisdranken en alcoholische dorstlessers

Middagprogramma (14.00 – 19.00 uur)

Vanaf 14 uur is er een bruisend middagprogramma rondom de haven van Jachthaven het Anker. Het middag programma is gratis toegankelijk. Er vinden tal van activiteiten voor jong en oud plaats. Zo zullen lokale horeca en bedrijven zich presenteren; is er gelegenheid om met een boot een tocht te maken met muziek aan boord. Medewerking werd verkregen van The Barfly, Plassenvaart en Jachtwerf Dusseldorp om met live-muziek en drankjes aan boord te genieten van de plassen en de Drecht en dat alles is gratis.
Wilde u ook nog naar de Kasteelfair op Sypesteyn? Dat kan! Vanaf 13.00 tot 17.00 uur pendelt er een oude ‘open’ dubbeldekker tussen Het Anker en het Kasteel-Museum Sypesteyn met natuurlijk een dixielandorkest aan boord.
Maar wellicht het leukste is te vermelden dat het middagprogramma in het teken staat van Jazz voor Kinderen. Het thema van deze middag is “JazzKidzz and Music”. Gemeente en basisscholen werken hierin samen met ‘Stichting Eigen & Wijzer (kinderopvang) en Studio Saskia (kinderevenementen) en hebben voor alle leeftijdscategorieën een uitdaging neergezet.
Zo zijn er diverse activiteiten rondom het thema “muziek (jazz) en kinderen” maar er zijn ook optredens van diverse jazzbandjes,workshop met echte rasartiesten en rhythmclass met Circle Percussion.
Beheers je jouw muziekinstrument redelijk tot goed…. Dan maak je kans om met jouw eigen muziekinstrument mee te spelen bij de openingsact van het avondprogramma……..hoe leuk kan het zijn, daar moet je bij zijn!
Geef je wel hiervoor van te voren op, want je krijgt vooraf muziekinstructie!!
Aanmelden kan bij h.kastelein@wijdemeren.nl

Voor de muziekliefhebber is er een doorlopend muziekprogramma met onder andere het Utrechts Jazzorkest en jeugd jazzy muziekensembles.
Daarnaast presenteren zich diverse culturele en muziekverenigingen (zoals B-Mol / Nieuw Leven / Dillewijn / de Vriendschapskring) en het Jeugdcultuurfonds,.

Lekker voorgenieten? Dat kan.

Zondag 11 september Jazz Lunch.
Restaurant In de Watertuin en het Princess Hotel Loosdrecht – Amsterdam, beide aan de Oud-Loosdrechtsedijk organiseren voor u op zondag 11 september een muzikaal omlijste Jazz Lunch.
Op beide locaties wordt u culinair verrast en muzikaal geïnspireerd door een voortreffelijke lunch

Pré JazzFestival diner op 17 september.
Begin uw JazzFestival goed met een pre JazzFestival Diner in Restaurant In de Watertuin, Oud-Loosdrechtsedijk 185. Zij zorgen dat u op tijd klaar bent om niets te hoeven missen van het Loosdrecht JazzFestival. Kom genieten van het het speciaal voor u samengestelde 3 gangen-keuze menu.(à € 37,50 p.p.) Live Jazz natuurlijk aanwezig. (voor meer informatie: www.indewatertuin.nl)

Kortom, het belooft weer een fantastisch festival te worden.
Op de website www.loosdrechtjazzfestival.nl vindt u aanvullende informatie.

Het Loosdrecht JazzFestival is ook zeer verheugd dat een groot aantal commerciële partijen het festival voor de komende jaren steunen zoals de hoofdsponsor Rabobank Gooi en Vechtstreek en de subsponsoren: Bouwbedrijf Heijmans (Porseleinhaven) , bierbrouwer Heineken, drukkerij ten Herkel, Princess Hotel Loosdrecht-Amsterdam, Jachthaven het Anker, Volvo Buitenweg en de gemeente Wijdemeren en niet te vergeten meer dan 50 locale en regionale sponsoren.

Het Loosdrecht JazzFestival is een initiatief van Het Platform Recreatie en Toerisme Wijdemeren. Aan het festival wordt vorm en inhoud gegeven door de Stichting Loosdrecht JazzFestival, Expodia en de stichting SLOEP.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Judith Veenendaal
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief