WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lintje voor Arjan Dros
Loosdrecht, di 15 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vandaag werd Arjan Dros (72) uit Loosdrecht benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Smit.

persbericht

Koninklijke onderscheiding voor Arjan Dros

Op dinsdag 15 november werd Arjan Dros (72) uit Loosdrecht benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Smit.

Historische luchtvaart

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst waarop de 75e verjaardag van de historische Consolidated PBY Catalina gevierd werd. Deze Catalina is het oudste watervliegtuig van Nederland en een van de weinigen ter wereld die nog in gebruik is. Dros zorgde voor de aanschaf van de vliegboot en is oprichter en voorzitter van de stichting die het vliegtuig exploiteert. Maar zijn inzet voor het historisch vliegend erfgoed rijkt nog veel verder. Hij is medeoprichter en jarenlang vrijwilliger geweest bij de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht, voerde vluchten uit met historische luchtvaartuigen bij de Dutch Historisch Jet Association (DHJA) en was vrijwilliger en voorzitter bij de Nationale Federatie Historische Luchtvaart (NFHL). Met zijn enorme gedrevenheid heeft hij ervoor gezorgd dat heel Nederland vandaag de dag nog steeds kan genieten van het vliegend erfgoed. Hij was en is bovendien altijd bereid om zijn kennis en ervaring te delen met andere historische luchtvaartorganisaties.
In 2008 ontving de heer Dros de prestigieuze Gerson ‘Fiets’ van Messel Award voor zijn inzet voor de historische luchtvaart.

Loosdrechtse Plassen baggervrij

Momenteel is de heer Dros ook voorzitter van de Belangenvereniging Loosdrechtse Plassen, een organisatie die de Loosdrechtse Plassen baggervrij wil krijgen. Dankzij de enorme inzet en het optimisme van de heer Dros is de belangenvereniging gesprekspartner geworden bij verschillende instanties en start er een pilot waarmee het doel van de vereniging dichterbij komt.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief