WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Afvalgoeroe Trapt Af!
Regio G&V, do 10 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Morgen gaan 140 huishoudens in de regio zonder afval leven, daartoe aangemoedigd door een z.g. afvalgoeroe met de naam Emily-Jane Lowe. Ook wethouder Peter Smit doet mee.

persbericht

Afvalgoeroe trapt 100 zonder afval in Gooi en Vechtstreek af

Inmiddels gaan al 140 huishoudens uit alle gemeenten van de Gooi en Vechtstreek de uitdaging aan en de aanmeldingen blijven maar binnenstromen.

Vanaf 11 november gaan zij allemaal 100 dagen zonder afval leven. Om de 100 dagen goed voorbereid in te gaan, organiseert de GAD voor alle deelnemers een startfeest in het raadhuis van Hilversum. Nicolien van Vroonhoven, wethouder van Hilversum én deelnemer aan het experiment, opent het feest. Nationale afvalgoeroe Emily-Jane Lowe geeft iedereen tips en tricks over haar leven zonder afval.

Gooi en Vechtstreek afvalvrij

Vanaf 11 november krijgen alle deelnemers weekopdrachten, tips en vragen op gad.100-100-100.nl om ze de 100 dagen door te helpen. Elke week wegen ze het restafval dat ze overhouden. Als het goed is, wordt dit elke week minder. Op het forum kunnen ze hun eigen tips en ervaringen delen met alle deelnemers. Ook kunnen ze de hulp inroepen van de afvalcoach van de GAD. Met z’n allen zorgen we 100 dagen voor minder restafval in de regio! 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief