WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wonen op Groenewoud
Kortenhoef, vr 25 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Komend voorjaar organiseert Afvalzorg een workshop voor toekomstige bewoners van het gebied van de voormalige belt Groenewoud dat voorzien wordt van waterwoningen.

Dossier Groenewoud

persbericht

Plan Groenewoud: een nieuw woonlandschap

In de Kortenhoefse polder vorderen de plannen voor realisatie van unieke en duurzame waterwoningen als onderdeel van het totaalplan Groenewoud. Deze zomer start de bestemmingsplanprocedure.

Een oude stortplaats wordt gesaneerd en heringericht, de omliggende natuur versterkt. Dit wordt bekostigd door waterwoningen, gebouwd volgens het “Active House” principe: een nieuwe generatie duurzame gebouwen mét aandacht voor het welzijn en de wensen van de bewoner.

Waterwoningen onderdeel totaalplan

Duurzaam, mooi en veilig zijn de uitgangspunten van Plan Groenewoud. De voormalige stortplaats in Kortenhoef wordt gesaneerd en heringericht als natuur- en recreatiegebied. Het aangrenzende natuurgebied wordt verbeterd en de recreatieve mogelijkheden worden vergroot. In een natuurlijke woonomgeving worden maximaal 70 waterwoningen gerealiseerd, zorgvuldig ingepast in het landschap. Hoe ze er exact uit gaan zien is nog niet bepaald, maar het woonlandschap Groenewoud wordt duurzaam en bijzonder.

Active House

Woonlandschap Groenewoud biedt ook ruimte voor de individuele woonwensen en een gezond en comfortabel woonmilieu. Om dit te bereiken wordt gebruik gemaakt van het “Active House” principe: een nieuwe visie op duurzaam bouwen met veel aandacht voor het welzijn en de behoefte van de bewoners. Binnenklimaat, comfort en energie zijn in balans en de woning heeft een positieve CO2-voetafdruk. Met behulp van een zogenaamde “Active House Radar” worden de ambities en de wensen van de bewoners in kaart gebracht worden. Dit is dan het kader voor het verder ontwerpen en bouwen van de woningen. 

Workshop toekomstige bewoners

Om de woonwensen en duurzaamheidsambities van de potentiële toekomstige bewoners in een vroeg stadium te inventariseren, wordt dit voorjaar een workshop georganiseerd. Met de betrokken partijen wordt tijdens deze workshop besproken hoe duurzaamheid en de verbinding met de natuur vorm kan krijgen. Aanmelden voor de workshop kan via info@projectgroenewoud.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief