WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Raad kende Kosten niet
Nederhorst den Berg, vr 22 juli 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Felix Flameling, ex-GL fractievoorzitter, wist indertijd van de kleine deeltijdverschuiving van Gert Zagt, maar was onbekend met de financiële gevolgen voor Wijdemeren.


Felix Flameling, ex-fractievoorzitter GroenLinks.

Felix Flameling was fractievoorzitter van GroenLinks in de vorige raadsperiode. Ook hij was bij het fractievoorzittersoverleg waar Gert Zagt aan refereert. In dat overleg zou volgens Zagt goedkeuring zijn gegeven aan de verlaging naar 95% deeltijd. Felix Flameling herinnert het zich in een andere context, n.l. een ondergeschikte taakverschuiving zonder enige financiële consequentie voor de gemeente en schrijft daarover onderstaande ingezonden brief.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Zoals u weet ben ik al tweeëneenhalf jaar uit de actuele lokale politiek. Ik had me voorgenomen steevast op de achtergrond te blijven of langs de zijlijn.

De reacties van Gert Zagt, die steeds refereren aan een fractievoorzittersoverleg in september 2011, trekken de fractievoorzitters van toen in het centrum van de aandacht.

De eerste opmerking die ik hierbij plaats is dat deze incidentele bijeenkomsten een hoog "benen op tafel" karakter hadden en strikt vertrouwelijk waren, maw. het refereren aan dit overleg is niet zuiver.

Er zijn ook geen verslagen van. Eventuele gevolgen cq. besluitvorming kwamen altijd daarna in de raad.

De verkorting van 1 fte naar 0,95 fte is via een ingekomen stuk op de raadsagenda terechtgekomen en had dus besproken kunnen worden. Er is vrijwel geen aandacht voor geweest. Wat maakt het nu uit: een minimale verschuiving in taken van de ene Dorpsbelangenman naar de andere. Van Zagt naar Van Waveren.
De heer Zagt heeft voor die summiere taakverlichting zelf het initiatief genomen.

Wat niet ter tafel is gekomen zijn de gevolgen van die vermindering. Geen stukken inhoudend de wachtgeldregeling, dus de raadsfracties waren niet bekend met de riante regeling voor "deeltijdwethouders".

Voor de raad was het niet anders dan dat inkomsten verrekend worden met een eventuele uitkering. Bij Zagt was er in mijn optiek geen sprake van een uitkering, omdat hij een bloeiend eigen bedrijf bestierde.

 Felix Flameling,
voormalig fractievoorzitter Groenlinks

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief