WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
VVD Kritisch over Wethouder
Wijdemeren, do 15 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wethouder Frijdal besloot om in hoger beroep te gaan in een revindicatiezaak. Binnen de VVD-fractie bestaat forse weerstand tegen het beleid zoals het uitgevoerd wordt.

De VVD fractie stelde in januari 2014 het VVD-klachtenloket revindicatie in dat onthutsende resultaten opleverde. De initiatiefnemers achter dat klachtenloket waren Martin Vuyk en Robby Israel. Afgelopen zomer ontstond er al enige frictie over het revindicatiebeleid tussen VVD-wethouder Joep Frijdal en de VVD-fractie.


Wethouder Joep Frijdal (VVD)

Raadslid Martin Vuyk (VVD)

Fractieassistent Robby Israel (VVD)

Het raadsvoorstel (dubbelbesluit) over de revindicatie werd op 3 september in de commissie door Robby Israel (VVD) zeer kritisch benaderd. In de raad van 29 september werd het besluit aangenomen met de steun van Martin Vuyk (VVD). Die stelde wel enkele harde eisen. O.a. De gelijke behandeling van oude gevallen met nieuwe uitkomsten en "er is sprake van een individuele en repectvolle benadering van de burger".
VVD-Wethouder Joep Frijdal verklaarde in die zelfde raad: "Met de zaken waarin de rechter uitspraak heeft gedaan doen wij niets meer. De uitspraak van de rechter is bindend."

Zwabberbeleid

En toch gaat de strijd tegen de burger door. Op 27 mei vorig jaar verloor de gemeente bij de kantonrechter op alle fronten van de bewoonster van Cannenburgerweg 59A over een strook van haar voortuin die de gemeente claimt. Verantwoordelijk wethouder Joep Frijdal verklaarde in de raad weliswaar: "Met de zaken waarin de rechter uitspraak heeft gedaan doen wij niets meer. De uitspraak van de rechter is bindend." Maar op 25 november 2014 besloot het college, inclusief wethouder Frijdal, om toch weer in hoger beroep te gaan.
Als gevolg van dit collegebesluit lag er een Memorie van Grieven van 16 pagina's, opgesteld door Kennedy van der Laan in opdracht van Wijdemeren op 5 januari op de deurmat van Cannenburgerweg 59A. Het jaar begon weer goed!

Dit gebeurde er:

Op 25 november is het college van B&W bijeen. Wethouder Theo Reijn (CDA) is met verlof afwezig. Dan wordt een collegebesluit genomen door burgemeester Martijn Smit en drie van de vier wethouders, Van Rijkom (PvdA/GL), Van Henten (CDA) en Frijdal (VVD). Zie hieronder.

Op 2 december werd de besluitenlijst van 25 november gepubliceerd (zie hieronder). Daarin staat het collegebesluit (6) dat de gemeente, na maanden wachten, in hoger beroep gaat tegen het vonnis van 27 mei vorig jaar.

Dossier Revindicatie

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief