WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ruiterpad door Wijdemeren
Wijdemeren, di 4 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning zou graag een ruiterpad gerealiseerd zien dat door de hele gemeente loopt en alle maneges met elkaar verbindt.

ingezonden brief

De Burgemeester noemt Wijdemeren een gemeente voor recreatie en toerisme. Natuur hoort er eigenlijk nog bij. Maar goed, ik vraag me af waarom er dan zo weinig wordt gedaan voor recreatie te paard. Als er eens een doorlopend ruiterpad kon komen door onze gemeente, langs alle maneges, de shetlanderij etc. dan denk ik dat daar veel mensen blij mee zouden zijn. Ook op de buitenplaatsen zie je nauwelijks ruiterpaden. Uiteraard is het een flinke kostenpost, maar de maneges etc. moeten dan maar meebetalen. Het is ten slotte ook in hun belang, ze krijgen meer klanten, Wijdemeren trekt meer recreanten, er zou gedacht kunnen worden aan huifkarrenverhuur etc.

Mogelijkheden genoeg. En het grootste voordeel: minder paardenpoep op de openbare wegen en fietspaden. Op de Herenweg te Ankeveen ligt het fietspad, zeker met het mooie weer, regelmatig helemaal vol, het gevolg is dat fietsers er tussendoor slingeren, bijna tegenliggers aanrijdend, of men gaat maar op de autoweg fietsen, wat ook niet ongevaarlijk is, het fietspad ligt er niet voor niets.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief