WIJDEMEERSE WEBKRANT
Romantiek in Jagtlust
's-Graveland, ma 20 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vrijdagavond 24 april organiseert Natuurmonumenten in samenwerking met Suns and Stars de avond van de romantiek op buitenplaats Jagtlust te 's-Graveland.

persbericht

24 April: Avond van de romantiek in landhuis Jagtlust

Vrijdagavond 24 april organiseert Natuurmonumenten in samenwerking met Suns and Stars de avond van de romantiek op buitenplaats Jagtlust te ’s-Graveland. Tijdens deze avond houdt filosoof Emma de Vries een lezing over brievenliefde. Ze neemt je mee in de wereld van de liefdesbrieven in de prachtige romantische sfeer van landhuis Jagtlust. Aanvang 20.00 uur.

Avond van de romantiek

Vroeger, toen men de minnekunst nog verstond, schreef men lange, hartstochtelijke brieven. Nu de taal van de liefde zich naar Whattsapp en Tinder verplaatst heeft is het armoe troef en kilte alom. Rake cultuuranalyse of valse romantiek? In tijden van online ontmoetingen en digitaal daten lijkt brievenschrijven een nodeloos trage, bewerkelijke en ondoelmatige vorm van hofmakerij. Toch doormaakt de brief een herleving. Emma ontmaskert de mythen die aan deze ontwikkeling ten grondslag liggen, om de brief vervolgens te hertoveren, en te wijzen op de manier waarop de papieren post ook nu nog van romantisch belang en betekenis kan zijn.

The Mirror and Lamp Show

De lezing vindt plaats tijden de tentoonstelling The Mirror and Lamp Show (19 maart t/m 3 mei). De romantische sfeer van landhuis Jagtlust en de tentoonstelling over de betekenis van de romantiek in de hedendaagse kunst vormen een prachtige omgeving voor dit betoog over de waarden en onwaarheden van de brievenliefde. Na afloop van de lezing kan men dwalen door het huis en is er tijd om te spreken met de kunstenaars. Kijk op: www.sunsandstars.nl/ voor meer informatie over de tentoonstelling en kunstenaars.

Emma de Vries

Emma de Vries studeerde literatuurwetenschappen en wijsbegeerte in Amsterdam, Granada en Leuven. Momenteel werkt zij aan de Universiteit Leiden aan een proefschrift over de relatie tussen hedendaagse briefpraktijken en hun techno-culturele omgeving.

Waar en wanneer

Vrijdag 24 april 2015, 20.00- 22.00 uur.
Buitenplaats Jagtlust, Leeuwenlaan 42, 1243 KB ’s-Graveland.
Kosten: leden Natuurmonumenten €5,- niet leden: €7,-
Reserveren via www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/jagtlust/activiteiten

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief