WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zeventig jaar Bevrijd
Loosdrecht, 's-Graveland, do 16 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Historische Kring Ankeveen, 's-Graveland, Kortenhoef en de Historische Kring Loosdrecht organiseren een tentoonstelling i.v.m. de zeventigjarige bevrijding van Nederland.

persbericht

Zeventig Jaar Bevrijd

De Historische Kring Ankeveen, ’s-Graveland, Kortenhoef organiseert samen met de Historische Kring Loosdrecht een tentoonstelling, ter gelegenheid van de zeventigjarige bevrijding van Nederland.

Uit de omvangrijke oorlogsattributenverzamelingen van de heren Jan Haverkamp (†), Raviv van Renssen (†) en Bruin Wallenburg vertonen zij vele artikelen en publicaties in de vorm van foto’s, kranten, verzetsblaadjes, voedselbonnen, persoonsbewijzen, strooibiljetten, propagandamaterialen en proclamaties.

Voorts kunnen zij u bijna vijftig paspoppen laten zien, die volledig zijn aangekleed met de originele militaire uniformen uit die periode, alsmede (bijbehorende) petten, riemen, bepakkingen en onderscheidingen. Uit de ruime verzamelingen exposeren zij ook vele originele vlaggen, surrogaten, materialen, parachutes etc.

U kunt ook nog bijzondere posters van de Anne Frank stichting zien en fraai geborduurde doeken, ter speciale herinnering aan de jaren 1940-1945.

In aanwezigheid van meerdere veteranen zal deze tentoonstelling worden geopend op zaterdag 2 mei aanstaande om 10.00 uur, door de heer drs. M.E. Smit, burgemeester van onze gemeente Wijdemeren.

Voorts is gelegenheid tot bezoek op zaterdag 2 tot en met dinsdag 5 mei aanstaande van 10.00 tot 17.00 uur,  in “De Drie Dorpen” aan de Cannenburgerweg 51 te 1244 RG Ankeveen. De entree is gratis.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief