WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plaats voor Putter?
Wijdemeren, di 7 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Is Wijdemeren het politieke paradijs geworden? Putter beziet het politieke landschap van Wijdemeren en denkt er het zijne van.

Putter

Is er nog plaats voor Putter?

Zoals het er nu naar uitziet heeft Wijdemeren het politieke paradijs bereikt. Er heerst al enige tijd een verbluffende stilte en er verschijnen al maandenlang zoetsappige commentaren waar begrip en respect vanaf druipt.

De samenwerking in raadszaal en daarbuiten is ontroerend. In dit politieke paradijs heerst rust en vrede. In dit politieke paradijs is geen plaats voor debat op het scherp van de snede, zijn vileine grappen uit den boze en gunt men elkaar in volledige harmonie de ruimte. De wind is gaan liggen, de zon gaat op en onder, heden zijn wij met z’n allen, daar, waar Putter niet wil wezen.

Hij ziet een foto van CDA wethouder Betske van Henten met dicht tegen haar aan, ex Dorpsbelangen wethouder Jaap van Waveren. Een paar apart. “Fijn, dat ik er ook bij mocht zijn”, staat op Jaap’s gezicht te lezen. Wat heerlijk toch dat het CDA  Jaap niet is vergeten. En wat aardig van Jaap dat hij de club, die hem beentje lichtte nu blijkbaar een warm hart toedraagt.

Hij ziet een foto van CDA wethouder Theo Reijn, breed lachend boven een of andere tegel, samen met een stralende ex-Dorpsbelangen wethouder Gert Zagt.  Die Gert! Geen grijns van een boer die kiespijn heeft, maar een oprechte blijk van geluk straalt uit zijn ogen. Het zijn vrienden zo te zien. Dat Gert destijds naast Jaap op het canvas klapte, mede dank zij  het uitgestoken been van Theo, ach, wie maakt zich nog druk om het verleden.

Hij leest de eens zo gevreesde  CDA columnist Cor Koster die toen de lokale politiek aan zijn scherp oordeel onderwierp. Ook hij woont thans in het paradijs en schrijft saaie stukjes over de oudere mens.

Is er nog plaats voor Putter? Hij is geen liefhebber van het paradijs. Hij heeft meer op met de slang, die eens het feestje verstoorde. En hij denkt ook zeker te weten, dat er voor Dorpsbelangen  in het paradijs geen plaats behoort te zijn.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief