WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuwbouw Brugchelen
's-Graveland, do 9 januari 2014

Wim Fecken uit Kortenhoef heeft tekeningen gezien van de nieuwbouw op het terrein van Brugchelen aan het Noordereinde. Hij zou graag andere bebouwing zien.

Lees ook:

03102013 Commissie RO: Nieuwbouw
07102013 Wim Schimmel Stopt
23122013 Brugchelen: Desastreuze Misser?
24122013 Ongelukkig met Brugchelen

(Laat het uw vrienden weten. Nieuw, het "mail a friend" envelopje rechts.)

ingezonden brief

Nieuwbouwplan Huize Brugchelen

Recentelijk iets gelezen over een nieuwbouwplan op het terrein van "Huize Brugchelen." Tevens gezien een bijgevoegde tekening.

Ondergetekende kan nu niet direct een gat in de lucht springen met de situatie zoals op de tekening is weergegeven. Laat ik voorop stellen dat verandering van bebouwing in zijn algemeenheid niet is tegen te houden. Door de eeuwen heen wordt er gebouwd, gesloopt en weer nieuw gebouwd. Verandering van functie is ook niet altijd tegen te houden.

Maar nu er een plan met tekening is geopenbaard om tot nieuwbouw op het terrein van "Huize Brugchelen" over te gaan wil ik de politiek oproepen zich ernstig bezig te gaan houden met de vormgeving van de komende nieuwbouw. Is hier ook een schoonheidscommissie bij betrokken? Is er uit meerdere tekeningen dit ontwerp gekozen? Het kan mijn inziens toch niet waar zijn dat er over de volle breedte van het terrein een kazematachtig complex neergezet gaat worden evenwijdig aan het Noordereinde!

Een compact complex dat het zicht op het achterliggende terrein geheel weg neemt. Graag wil ik constructief meedenken. Er zijn meerdere invullingen mogelijk van het te bebouwen terrein. Een voorbeeld; snij het complex in tweeën en zet de beide delen onder een hoek op het terrein. Als ware het een trechter met de grootste opening naar het Noordereinde gekeerd. Op deze manier ontstaat een dieptewerking met zicht op het achterliggende terrein. Het komt de schoonheid van het dorp veel beter ten goede. Geacht gemeentebestuur kom in het geweer nu het nog niet te laat is. Betrek de bevolking bij het plan!

Hoogachtend,

W.J. Fecken
's-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
Mail a Friend
zoek
nieuwsbrief