WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Familietrekje Reijn?
Wijdemeren, vr 12 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wim van Oudheusden ontdekte een familietrek in wethouder Theo Reijn (CDA) die volgens hem, net als zijn broer indertijd, met machtspolitiek bezig is.

ingezonden brief

Familietrekje?

Geen enkele politieke partij heeft in haar verkiezingsprogramma een herindeling staan met Hilversum. Daar heeft geen enkele kiezer zich dus over uitgesproken.
Hoe kan het dan dat het er toch aankomt?

Een tipje van de sluier hierover is opgeheven door de burgemeester, die als redenen onder andere aangaf, dat het CDA aan de macht is. Zo schrijft de pers na de eerste dorpsavond hierover.

Dat klinkt me bekend in de oren nu de naam Reijn daar nauw aan verbonden blijkt. Tussentijds ver na de verkiezingen is het idee inmiddels door de CDA-leden gefiatteerd. Waar staat de letter D eigenlijk nog voor in die partij? Een handjevol gezagsgetrouwe volgelingen schaarde zich achter Reijn. Is dit democratisch gelegitimeerd nu dan? Nee! De rest van de kiezers, naar schatting zo’n 99% heeft zich er niet over hoeven uitspreken van deze machtspoliticus….. Dat valt me erg van hem tegen.

Dat deed me terugdenken aan het moment dat Ed Reijn tussentijds als invaller wethouder werd van Hilversum, jawel. de broer van Theo. Terwijl ter Sype op dat moment met VOLLE steun van B&W van Hilversum inclusief het CDA kon worden ontwikkeld, draaide deze meneer ook eigenhandig de democratie de nek om. Hilversum bleek ineens tegen en Ed vertraagde – al dan niet in overleg met zijn collega wethouders ? – de zaak 180 graden terug. Een vertraging van zeker 10 jaar was het gevolg.

Vanaf dat moment werd Hilversum een onbetrouwbare buurman van Loosdrecht. Kan zo iemand daarvoor aansprakelijk worden gehouden? Ja en nee. Nee, als zijn partij dit met de mantel der liefde bedekt en heel de Hilversumse politieke machthebbers ook dan hoor je er niets meer van. Er zijn in het monisme veel doofpotten en dekmantels voorhanden zo bleek toen maar weer. Ja, als een projectontwikkelaar en gemeente hun geleden schade gaan verhalen.

Theo predikt al decennia echter het dualisme. Dat prees ik altijd in hem. Jammer dat hij het als wethouder nu niet toepast en zelfs de democratie pootje licht. Ga ik hier met een gestrekt been in? Nee hoor, ik neem het op voor de democratie, een eerlijke gang van zaken en herkende alleen plotseling een familietrekje…… je kunt je afvragen of het CDA hier niet met gestrekt been in is gegaan onder het goedkeurend oog van de scheidsrechter.

Wim van Oudheusden
Hilversum

Naschrift WWK

Twee aanvullingen op bovenstaande brief.

  1. Wim van Oudheusden stelt de vraag: "Waarom herindeling nu plotseling op de agenda staat, terwijl geen enkele partij er iets over schreef in het verkiezingsprogramma." Hij geeft ook het antwoord. "Omdat het CDA aan de macht is."

    Herindeling staat op de agenda omdat de provincie aan alle gemeenten in de regio vroeg om een uitspraak over de bestuurlijke toekomst. Die discussie is niet door het CDA Wijdemeren gestart.
  2. Zowel in de vorige (Jan Hermans) als in de huidige (Stan Poels) raadsperiode en de campagne heeft ook de PvdA over samenwerking met de Regio Gooi en Vechtstreek en Hilversum exact hetzelfde standpunt verkondigd als het CDA. Beide partijen wezen de SWW samenwerking af en wilden terug naar de Regio Gooi en Vechtstreek. Het is dus niet alleen het CDA.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief