WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Handen uit de Mouwen
Ankeveen, vr 12 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning vindt dat de gemeente de handen uit de mouwen moet steken samen met de Ankeveners om het dorp leefbaar te houden.

ingezonden brief

Ook Ankeveen zag op de dorpsavond veel bezwaren voor een fusie met Hilversum. Maar van Fusie blijkt vooralsnog geen sprake, we gaan er alles aan doen om deeigen tent overeind te houden en daar is elke inwoner bij nodig. Er moeten vernieuwende plannen komen die een breed draagvlak hebben. Ankeveen ziet vooral ook het dorp vergrijzen, in en rondom Veenstaete is onvoldoende woonruimte om iedereen op te vangen zodat mensen noodgedwongen in hun eigen huis blijven of de gemeente zullen moeten verlaten als thuis wonen geen optie meer is.

Daarnaast zijn er te weinig woningen voor de jeugd. De Arnoud Voetlaan is zo'n project wat dringen vraagt om eindelijk eens op te starten. Afgelopen jaar was er een gemeenteraadsvergadering, en daar kwam men met stukken aanzetten die aardig gedateerd waren, en derhalve niet meer up to date. Dit waren vooral resultaten van onderzoeken, die zullen dus opnieuw uitgevoerd moeten worden. Weggegooid geld, verloren tijd.

Met alleen (sociale) woningbouw ben je er nog niet, er zullen ook recreatie- en sportaccomodaties moeten worden aangelegd, er zal werkgelegenheid moeten zijn. Ankeveen, een dorp vol ijverige en enthousiaste mensen, als het niet over regeltjes of gemeentelijke taken gaat, of om de financieën, dan regelen de dorpelingen het onder elkaar, zie de markt en de Dillewijn. Wat dat betreft zou Ankeveen zich prima zelf kunnen besturen.

Maar het staat nu voor grote uitdagingen, en het is de hoogste tijd dat de gemeente daar eens flink de handen uit de mouwen gaat steken, uiteraard met de Ankeveners samen, want zo zijn die Ankeveners nu eenmaal.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief