WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA: Dorpsavonden
Wijdemeren, ma 8 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het CDA licht toe waarom die partij de keuze voor Hilversum maakt en roept u op om naar de dorpsavonden te komen.

ingezonden bericht

CDA Wijdemeren maakt heldere keuze voor regio Gooi en Vechtstreek

Begin oktober heeft de raad van Wijdemeren een reactie gegeven op het rapport dat de verkenners in opdracht van de provincie hebben geschreven. In het rapport stond de vraag centraal hoe het verder moet in de Regio Gooi en Vechtstreek. Waren het eerst alleen reacties van de politieke partijen, inmiddels zijn er ook reacties gekomen van een aantal inwoners van Wijdemeren.

Het CDA heeft direct aangegeven  dat samenwerking met Maarsen, Breukelen, Loenen (samen Stichtse Vecht) en Weesp geen logische keuze is geweest. Ook in de verkiezingscampagne hebben wij steeds gezegd dat onze voorkeur in Gooi en Vechtstreek ligt. En dat wij deze raadsperiode ook zelfstandig zullen blijven. In de vorige raadsperiode zijn plotseling samenwerkingsverbanden aangegaan met Stichtse Vecht en Weesp, terwijl Wijdemeren al jaren een goede samenwerking in de regio Gooi en Vechtstreek heeft. Onder andere voor de GAD(huisvuil ophaaldienst), GGD, Regionale Brandweer, maar ook voor de regionale arbeidsmarktregio zijn we aangewezen op Gooi en Vechtstreek. Door  de huidige samenwerking in twee regio’s komt Wijdemeren regelmatig in een spagaat. Daarom kiest het CDA  voor samenwerking in één regio, namelijk Gooi en Vechtstreek.

Juist door te kiezen voor samenwerking in Gooi en Vechtstreek waar we ons sterk thuis voelen en  het gevoelige woord fusie maar eens uit te spreken maken we onszelf krachtiger als Wijdemeren. En dan hebben we het  niet over de dag van morgen, maar over medio 2020. Of we het nu leuk vinden of niet vroeg of laat zullen we geconfronteerd worden met een fusie. Denkt u zich eens in wat er gebeurt als de provincie ons een fusie oplegt. Dan heeft Wijdemeren echt geen onderhandelingspositie meer. Nu wij de keuze hebben gemaakt om op termijn een fusie met Hilversum en Weesp uit te spreken, kunnen wij in alle rust de onderhandelingen met onze fusiepartners starten. Juist vanuit onze eigen kracht. Factoren die voor ons belangrijk zijn kunnen wij nu als voorwaarde stellen. Een fusie betekent niet je gezicht verliezen, maar met elkaar onze mooie dorpen verder tot bloei te laten komen. Het behoud van onze eigen dorpskernen, met hun eigen karakter, is voor het CDA altijd belangrijk geweest. Daar blijven we ons, samen met de inwoners en bedrijven, sterk voor maken.

Daarom hoopt het CDA dat u de dorpsavonden zal bezoeken om aan het college te laten horen wat u belangrijk vindt. Er komen er na vanavond nog drie: 9 december in de Dillewijn, 11 december in de Dobber, Kortenhoef en 15 december in het Spiegelhuys in Nederhorst den Berg. Overigens komt niet alleen de fusie aan de orde, maar ook de inrichting en beheer van het groen bij u in de buurt en ook de zorg, werk en welzijn in 2015.  Uiteraard zal de CDA fractie ook aanwezig zijn. We hopen veel inwoners van Wijdemeren te ontmoeten. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de dorpsavonden te bezoeken, deel gerust  uw mening met de CDA fractie via info@wijdemeren.cda.nl.

Namens de CDA fractie, Jan Verbruggen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief