WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fietsstraat bij de Klapbrug?
's-Graveland, zo 27 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Hilbrand Korver stelt voor om het stukje Noordereinde bij de Klapbrug de status 'Fietsstraat' te geven om het veiliger te maken.

ingezonden brief

Goedendag lezer.

Nu er door de meerderheid van de raad besloten is om door middel van het weghalen van de bloembakken de vaartwegen weer veiliger te maken voor doorgaande auto's wil ik het college en de raadsleden dringend vragen om dit raadsbesluit zo aan te vullen dat het ook veiliger wordt voor fietsers en voetgangers rond de Klapbrug.

Zoals je/u gezien hebt is er in de afgelopen 4 jaar iets veranderd rond dit gevaarlijke punt. Er zijn drie rode banen over de weg getrokken en er is een knipperend bord gekomen om de auto's er op te attenderen dat er drie oversteekplaatsen van fietsers zijn.

Wie hier zelf gefietst heeft of zelf deze situatie bekeken heeft, komt tot de conclusie dat de fietsers vanaf de Smidsbrug richting Bussum vanaf het fietspad op de rijbaan moeten rijden totdat het fietspad verschijnt.

Dit is voor toeristen en andere fietsers erg onduidelijk. Automobilisten, die deze fietsers op de rijbaan zien, denken vaak dat ze deze fietsers wel van de rijbaan mogen snijden, omdat de borden aan hadden gegeven dat fietsers alleen oversteken. Voor fietsers vanaf richting Bussum is er ook een erg onduidelijke situatie. Zij moeten oversteken, maar komen dan bij een stoep uit en moeten dan ineens bedenken dat ze op de rijbaan moeten rijden. De automobilisten die deze fietsers achterop komen raken dan ook in de problemen als zij in deze flessenhals een auto tegen komen.

Mijn voorstel is om, net als in bijvoorbeeld Hilversum, dit stukje weg met deze aanvulling te bestempelen als fietsstraat zodat fietsers het wettelijke recht krijgen om voor de auto's te blijven fietsen. En het voor automobilisten duidelijk wordt dat fietsers hier op de rijbaan moeten rijden.

Groeten,

Hilbrand Korver
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief