WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Victor Oskam Memorial Concert
Kortenhoef, vr 8 november 2013

Zaterdag 7 december zal in Kortenhoef het beste wat slagwerk Nederland te bieden heeft te horen zijn in sporthal De Fuik.

persbericht

Slagwerkavond van wereldformaat in Kortenhoef
Victor Oskam Memorial Concert

Zaterdag 7 december zal het Noord-Hollandse dorp Kortenhoef op haar grondvesten trillen. Het beste wat slagwerk Nederland te bieden heeft zal vanaf 20:00 in sporthal “ De Fuik”  een weergaloze muziekavond verzorgen. Aanleiding van deze muzikale happening is het, helaas veel te vroeg, overlijden van slagwerker Victor Oskam.

Vrijwel direct na zijn overlijden kwam de gedachte bij een aantal mensen op om een muzikaal eerbetoon aan deze muzikale duizendpoot te brengen. Al snel bleek dat dit idee breed gesteund werd en kwamen de toezeggingen om deel te nemen binnen.

De avond zal gevuld zijn met groepen en solisten waar Victor een bijzondere band mee had. Zo zal er een optreden zijn van Beatrix’ Drum & Bugle Corps uit Hilversum. Bij dit drumcorps, wat tot de beste van Europa behoort, is Victor zijn muzikale carrière begonnen. Aly N’Diaye Rose, meester djembè speler uit Senegal, zal op Afrikaanse wijze een eerbetoon brengen aan zijn vriend. Uiteraard zal BMOL World Percussion een optreden verzorgen. Victor was hier jarenlang dirigent en docent en samen beleefden zij hoogtepunten met BMOL World Percussion on Tour en de kindervoorstelling Dans van de Drummers.

Ook zullen leerlingen van het Conservatorium van Amsterdam, net als bij de uitvaartdienst, een bijzonder eerbetoon brengen aan hun leraar.  Niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit België kwam de wens om deel te nemen aan dit bijzondere concert. Drumband “Koninklijke Schutterij Sint- Sebastiaan Sint- Huibrechts” speelde tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours een muziekstuk van Victor. Zij zullen komen laten horen wat Victor nog meer speciaal voor hun heeft geschreven.

Als klap op de vuurpijl zal de wereldberoemde slagwerkgroep Circle Percussion een optreden verzorgen. Deze professionele slagwerkgroep, waar Victor deel van heeft uitgemaakt, is al jarenlang trendzetter op het gebied van allerhande slagwerkconcepten en heer en meester op het gebied van Japanse trommelkunst.

De avond zal afgesloten worden door soul, rock en funk coverband Horns inda House, mede opgericht door Victor.

Een veelzijdig programma met muziek van over de hele wereld. Zowel voor slagwerkers als niet-slagwerkers beloofd deze avond zeer de moeite waard te worden.

Kaarten voor dit bijzondere concert kosten in de voorverkoop slechts €7,50 en zijn te bestellen via 035-6560041 of vomc2013@gmail.com. De voorverkoop sluit op 30 november. Op 7 december zijn er kaarten aan de zaal verkrijgbaar voor €10,- , maar gezien de te verwachten belangstelling wordt geadviseerd om gebruik te maken van de voorverkoop.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief