WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Powerplay!
Wijdemeren, za 29 juni 2013

Co de Kloet (DB) schreef zijn impressie over de raadsvergadering van afgelopen donderdag. De woede van Martin Vuyk (VVD) maakte grote indruk op hem.

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger van de laatste
Raadsvergadering op 27 juni 2013

Powerplay

Bleek en briesend van woede liep VVD raadslid Martin Vuyk tussen de wijndrinkende en frituur happende  collega’s. “Powerplay” riep hij, “kunnen jullie wel!”

Waarom was Martin zo kwaad op zijn coalitiegenoot donderdagavond, toen de klok net nog geen twaalf had geslagen? Wel, DorpsBelangen had door middel van een motie het college van B en W een zogenaamde wijzigingsbevoegdheid terug gegeven, waarvan de raadscommissie eerder had geadviseerd die te schrappen. En dus kunnen een aantal recreatiewoningen aan de Herenweg in Loosdrecht mogelijk worden opgewaardeerd voor permanente bewoning. “Schande”, betoogde Martin ook nog “ik ga voorstellen alle commissies op te heffen!”

Powerplay. Je macht gebruiken. Ja, DorpsBelangen heeft nu eenmaal de meerderheid en wil dat af en toe best weten.

DorpsBelangen bracht nog twee moties op tafel: subsidie voor de Mentelity Foundation die een gloednieuwe sport, Standing Up Paddling in Loosdrecht gaat promoten en die als algemeen doel heeft het sporten van jonge gehandicapten te bevorderen. Aangenomen! Powerplay?

En als tweede samen met D66 ruimte voor soepele woningbouwplannen die mantelzorg dicht bij huis mogelijk moet maken  nu in eigen huis ouder worden het nieuwe evangelie is. Aangenomen! Powerplay?

Noem het zoals je wilt. Het nobele doel heiligt de middelen zeg ik dan maar.

Uiteraard was ook de Eikenrode opstand nog niet voorbij. Wel een hek, niet een hek of een beetje hek? Eigenaar Nico Ockhuisen in de zaal aanwezig hoorde het aan en dacht er het zijne van. De wethouder, die de rituele dans leidt, veroorzaakte zo nu en dan hoongelach op de publieke tribune.

Wordt het powerplay in het college? In ieder geval heeft de raad rust tot september.

Co de Kloet
raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief