WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Compensatie voor Overlast?
Kortenhoef, wo 17 juli 2013

Ronald Doorten van de Pieter van der Leelaan in Munniksveen in Kortenhoef heeft nu al maanden last van de renovatie van alle straten en riolen in de wijk.

Hij schreef een brief naar de gemeente en zond de WWK onderstaand afschrift.
In september vorig jaar werd de renovatie aangekondigd. In maart maakten wij een fotoreportage.

ingezonden brief

Brief ingezonden naar de gemeente Wijdemeren:

Sinds de werkzaamheden zijn begonnen in Kortenhoef met de riooleringswerkzaamheden hebben vooral de bewoners tegenover het depot op de Pieter vdr Leelaan veel last van deze renovatie. Het kan zo maar zijn dat er een lading stoeptegels, zand om 07h00 wordt gestort in joekels van vrachtwagens. Het lawaai is tot daar aan toe (vind ik), maar het stof is werkelijk enorm. De term (dat stof reikt tot de kleinste gaatjes) is waar. Ik was laatst vergeten mijn wc-raampje te sluiten en toen ik thuis kwam van het werk knarste het onder mijn voeten tijdens de zittende behoefte.

Is het voor elke straat die wordt gerenoveerd een eenmalige last, wij, tegenover het depot, hebben dus daar voor iedere gerenoveerde straat last van.  Zo is er dus niemand die op het idee komt om even aan het einde week de straat te verlossen van het zand... 

Nu is het zo dat de buurvrouw 2 huizen verderop heeft geklaagd tegen ?? en heeft gevraagd om een compensatie van de last welke ze heeft, net zoals elke bewoner tegenover het depot. Haar verzoek was om de achtertuin te betegelen en klaarblijkelijk is dit verzoek gehonoreerd, want aan het einde van de week hebben ze daar een nieuwe betegelde achtertuin.  De werker, welke vanmiddag daar bezig was, wist me te vertellen dat hij in opdracht werkt en het hem niet uitmaakt of het nu de straat is of een achtertuin. Werk is werk en je moet tegenwoordig blij zijn dat je werkt (is ook zo natuurlijk), vertelde hij. De beste man wist me ook te vertellen dat de gemeente dit had toegekend.

Nu heb ik een deskundige ingeschakeld (toevallig mijn buurman) welke me informeerde dat als je zo een achtertuin wilt betegelen door een gerenommeerd bedrijf  dit je toch wel zo een 3000 euro gaat kosten.

In geval van compensatie wordt men meestal voor de keuze gesteld of om de compensatie in natura uit te betalen OF door een eenmalige financiële vergoeding uit te keren. De buurvrouw heeft gekozen voor de achtertuin en daarom naar de gemeente het volgende verzoek:

  • Ik zou graag aanspraak willen maken op de financiële vergoeding
  • Gaarne ook het verzoek om twee uit de hand gegroeide dennenbomen uit mijn tuin te verwijderen.

Ik hoop spoedig van u te horen.

Met vriendelijke groet,
Ronald Doorten

PS.

Het merendeel van de huizen is bezit van "Gooi en Omstreken",  wat is hun inbreng in deze?

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief