WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geen urgentie, Deadline gemist
Nieuw Loosdrecht, wo 17 juli 2013

Nico Ockhuisen verklaarde in de krant van gisteren dat hij formeel geen idee heeft wat het college heeft besloten ten aanzien van zijn hek en de omgevingsvergunning.

Ockhuisen heeft geen brief ontvangen waarin dat besluit bevestigd wordt en weet dus officiëel van niets. Op 18 juni besloot het college dat het terrein openbaar toegankelijk moet blijven zonder pasjessysteem. Op 21 juni wordt dit besluit met een persbericht formeel wereldkundig gemaakt. Op 25 juni publiceert de gemeente een persbericht waarin staat dat het college eerst de mening van de raad wil horen over het al dan niet plaatsen van een hek.

Gemeenteraad

Op 28 juni werd de gemeenteraad gehouden waarin deze in meerderheid een duidelijke meining verkondigde over de kwestie Eikenrode en het hek. Openbaar en geen hek was de boodschap. Alleen de VVD en D66 vonden plaatsing van een hek wel het goed recht van pachter Ockhuisen. Tijdens die raad zat de heer Ockhuisen op de publieke tribune waar hij de stand van dat moment aanhoorde. Op 2 juli besloot het college van B&W in meerderheid dat Ockhuisen geen hek mag plaatsen. (VVD wethouder Gerard Abrahamse was het oneens met het B&W besluit.) Dat besluit werd dezelfde dag nog in een persbericht naar buiten gebracht.

Op 3 juli liet Nico Ockhuisen in de krant optekenen dat hij naar de rechter zal stappen om het hek met een voorlopige voorziening toch te kunnen plaatsen. Gisteren zette Nico Ockhuisen het nog even extra flink aan in de Gooi en Eemlander. Dat hek komt er en hij zal doen met landgoed Eikenrode waarvan hij vindt dat het moet gebeuren. Wat de omwonenden en de gemeente daar verder ook van vinden.

Weet van niets..

Tot zover het feitenrelaas met de relevante data in dit dossier. De data volgens elkaar snel op. Het is echter verbazingwekkend dat Nico Ockhuisen staande houdt dat hij formeel van niets weet, geen brief heeft ontvangen en daarom aan de gang kan gaan op het landgoed, omdat het broedseizoen voorbij is. Deze vraag hield Jan Herman Baas van de G&E ook bezig. In de krant van vandaag stond zijn toch wel enigszins onthutsende conclusie over de ambtelijke molens die wel erg traag malen in deze kwestie.

  • 18 juni, het college besluit dat het terrein openbaar moet blijven zonder pasjessysteem
  • 25 juni, het college wil eerst de raad horen over de omgevingsvergunning die voor het hek is ingediend.
  • 28 juni, het college hoort van de raad dat die in meerderheid voor openbaarheid en tegen het hek is. (De minderheid voor het hek bestaat uit de VVD en D66.)
  • 2 juli, het college besluit (m.u.v. VVD wethouder Abrahamse) dat Ockhuisen geen hek mag plaatsen.

Tot zover niets bijzonders. Maar dan.

Op zijn beurt, deadline gemist

"De Beschikking tot weigering" is inmiddels gereed en wacht op ondertekening door het verantwoordelijke collegelid. Waarom nu pas? Omdat het maken van de beschikking gewoon achteraan in de rij van alle vergunningen etc. moet aansluiten. Als de beschikking klaar is moet hij in de lokale bladen gepubliceerd worden. Die verschijnen eens per twee weken.
Dat is nu jammer... Laat de beschikking nu net te laat af zijn en net te laat pas ondertekend kunnen worden, om de deadline van de lokale bladen van vandaag (17 juli) te kunnen halen. Dus komt de publicatie in de bladen van 31 juli. Twee weken te laat, maar ook net op tijd, want op 7 augustus verschijnt het Weekblad Wijdemeren niet vanwege vakantie. Dat betekent dat Nico Ockhuisen vanaf 31 juli zes weken de tijd heeft om bezwaar te maken. Dat betekent ook dat hij tot 31 juli wellicht kan volhouden dat hij formeel niet weet wat er besloten is, zoals hij gisteren in de krant deed.

Politieke antenne?

De politieke antenne lijkt nog steeds flink te haperen bij de verantwoordelijke wethouder (als die niet met vakantie is). Het gevoel van urgentie komt in ieder geval niet naar voren uit de gang van zaken die de krant schetst.

Dossier Eikenrode

bron
G&E/WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief