WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA: Herinneringsbomen
Wijdemeren, wo 6 februari 2013

Het CDA wil flink uitpakken bij de inhuldiging op 30 april. Herinneringsbomen per kern en een aandenken voor de kinderen. De partij stelt daarover vragen aan het college.


Herinneringsbord inhuldiging Koningin Wilhelmina 1898

ingezonden brief

Vragen inhuldiging Koning Willem-Alexander

Op 30 april a.s. is de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. In veel gemeenten wordt ter herinnering aan deze bijzondere gebeurtenis een speciale boom geplant en krijgen de kinderen van de basisscholen een speciale herinnering.

Het CDA Wijdemeren wil in ieder geval dat in alle kernen van Wijdemeren een herinneringsboom geplant wordt. Ook wil het CDA Wijdemeren dat in ieder geval alle Wijdemeerse kinderen in de basisschoolleeftijd (4 – 12 jaar), dus ook de kinderen die buiten Wijdemeren naar school gaan, een speciale herinnering van de gemeente ontvangen. Daarnaast wil het CDA onderzoeken of er praktische mogelijkheden zijn om ook voor de ouderen in Wijdemeren deze dag een bijzonder tintje te geven.

De CDA-fractie heeft de volgende vragen:

  1. Deelt u de wens van het CDA om bij deze bijzondere gebeurtenis in alle kernen van Wijdemeren een herinneringsboom te planten?
  2. Deelt u de wens van het CDA om alle Wijdemeerse kinderen in de basisschoolleeftijd (of tot en met de basisschoolleeftijd) een speciale herinnering te geven?
  3. Deelt u de wens van het CDA om te onderzoeken of er op deze bijzondere dag ook iets speciaal voor de ouderen in Wijdemeren gedaan kan worden?
  4. Zijn besluiten om bij de inhuldiging van Koning Willem-Alexander iets extra's te doen, zoals door het CDA gewenst, een bevoegdheid van het college of van de gemeenteraad?
  5. Bent u bereid om, bijvoorbeeld in overleg met de Oranjeverenigingen, te onderzoeken welke locaties geschikt zijn voor het planten van een herinneringsboom, welke speciale herinnering wenselijk is voor de kinderen en welke mogelijkheden er zijn om de inhuldigingsdag een bijzonder tintje voor de ouderen te geven?

Wij verzoeken u de vragen schriftelijk te beantwoorden. Mocht uit de beantwoording van vraag 4 blijken dat een besluit van de gemeenteraad noodzakelijk is, dan zal de CDA-fractie hiervoor een motie indienen tijdens de raadsvergadering van 28 februari a.s.

Met vriendelijke groet,

Fractie CDA Wijdemeren
Theo Reijn
Jan Verbruggen
Kees Haverkamp

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
web
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief