WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ireneweg werd ook Druk
Kortenhoef, vr 6 december 2013

Gerrie van Rijn-Luijer reageert op de ingezonden brief de een aanwondende van het Noordereinde naar de WWK mailde.

ingezonden brief

Reactie op het schrijven van mevrouw Blom

Mevrouw Blom schrijft in haar ingezonden bief over de bloembakken:
 ‘die inwoners hebben recht op een leefbare omgeving net zoals mevr. Humme dat recht heeft’.

Ik neem aan dat mevrouw Blom bedoelt: net zoals iedereen dat recht heeft. Een leefbare omgeving is volgens mij een omgeving waar je met elkaar leeft en een omgeving waar je wat voor elkaar over hebt. De wo,onomgeving kunnen de meeste mensen uitzoeken. Toen wij meer dan 30 jaar geleden een huis kochten hebben wij niet eens overwogen om op het Noordereinde of Zuidereinde te gaan kíjken naar een huis. Niet omdat er geen mooie huizen staan, integendeel, maar omdat wij wisten dat de weg druk was en waarschijnlijk steeds drukker zou worden.

Waar wij wel een huis gekocht hebben: aan de heerlijk rustige Ireneweg. Rustig straatje, kinderen konden buiten spelen, winkel in de buurt. Maar zie, ook hier heeft de tijd niet stilgestaan en dat is maar goed ook. Een prachtig winkelcentrum aan het einde van mijn straat, een winkelcentrum die een leefbare omgeving zeker meerwaarde geeft. De consequentie hiervan is echter wel dat het veel drukker is geworden in de Ireneweg, dat het  gevaarlijker is voor kinderen om buiten te spelen, dat het moeilijk is om mijn straat uit te komen met de auto, dat het moeilijk en gevaarlijk is om met kinderen de Curtevenneweg over te steken, dat vrachtwagens achteruit rijden op de hoek Curtevenneweg/ Kerklaan met alle gevaarlijke situaties van dien, kortom dat de verkeerssituatie verslechterd is, sinds kort nog meer omdat iedere zondag nu koopzondag is.

Toch zijn er geen actiecomités in de buurt opgericht, geen mensen die vragen om verkeersmaatregelen. Mensen passen zich aan omdat wij weten, net als mevrouw Blom, dat iedereen recht heeft op een leefbare omgeving, daar hoort boodschappen doen bij.

Dus:

Iedereen, en natuurlijk ook de bewoners van ’s-Graveland, doet zeven dagen in de week boodschappen in de Meenthof en wij kunnen naar ons werk zonder dat we last hebben van die bloembakken, die, na een aantal persoonlijke ervaringen kan ik dat zeggen, ook niet geheel ongevaarlijk zijn.

Gerrie van Rijn-Luijer
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief