WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vertrouwen Belt Ontbreekt
Kortenhoef, ma 5 november 2012

Martin Stevens uit Kortenhoef heeft geen vertrouwen in het voorstel van Afvalzorg BV om de belt Groenewoud af te dekken.


Nico Kortenhoever.
In zijn handen een replica van het schilderij "Mijn Dorp" van Flip Hamers.

Op de tentoonstelling van de Historische Kring In de Gloriosa, die zaterdag geopend werd, kwamen wij een foto tegen van Nico Kortenhoever waarover Martin Stevens schrijft. Nico Kortenhoever streed voor aandacht voor de belten in Kortenhoef en voor andere vervuilende activiteiten, zoals loogbedrijven.

Dossier Groenewoud

ingezonden brief

Gifbelt

Triest in verband met deze gifbelt is dat het al minstens 30 jaar bekend is dat er illegaal gestort werd en dat daar mensen heel veel aandacht voor hebben proberen te trekken. Wie kent hem nog? Nico Kortenhoever. Al weer jaren geleden overleden, maar hij heeft zich in de 70-er en 80-er jaren voortdurend op gewezen. In de winter zag je gesmolten plekken sneeuw en hier en daar dampte het. De belt was warm en dat was niet alleen vanwege het normale vergistingsproces wat je altijd op zo’n plek hebt. Nico had zelf geconstateerd dat er ’s-nachts vaten met .. ja wat.. gestort werd en direct afgedekt. Ook andere omwonenden wisten dat.

Maar nee, er was niets aan de hand volgens de gemeente. Nico heeft volgens mij bij leven nooit gelijk gekregen van de autoriteiten, maar nu is opeens de wereld te klein.

En dan ga je er een kleilaagje OVERheen leggen. Dat helpt echt.. maar niet heus. Ja, het regent niet meer in, maar het grondwater beweegt niet alleen van boven naar beneden. Zeker in onze veenbodem met een harde zandlaag eronder kun je zelfs als leek nog wel bedenken dat er ook veel van hoog (Hilversum) naar laag (oud Kortenhoef en verder) stroomt en dat het gif zal meebewegen.

Het lijkt vooral weer op vooruitschuiven van problemen. Het is nu te duur dus zadelen we onze nazaten er mee op. Dat het dan nog duurder is zal iedereen een worst wezen en de oorspronkelijke vervuilers laten betalen.. Als we al zouden weten wie het waren, dan nog zouden we daar geen succes mee hebben. Te lang geleden, te goede advocaten of ze bestaan gewoon niet meer.

Met vriendelijke groeten,

Martin Stevens
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief / WWK
foto
WWK/Hist. Kring
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief