WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA pleit voor Glasvezel
Wijdemeren, ma 5 november 2012

Het CDA Wijdemeren pleit voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Wijdemeren om nieuwe diensten te faciliteren.

persbericht

CDA wil glasvezel in alle dorpskernen Wijdemeren

De CDA-fractie zal bij de begrotingsbehandeling op donderdag 8 november een motie indienen die het college oproept in 2013 te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om op korte termijn snel glasvezelnetwerk in Wijdemeren aan te leggen.

Het CDA wil zelf ook een actieve rol invullen bij het draagvlakonderzoek. Al drie jaar geleden heeft het CDA gevraagd om in gewestelijk verband de mogelijkheden voor een regionaal glasvezelnetwerk te onderzoeken. Voor het CDA heeft een gewestelijke aanpak de voorkeur omdat het anders wellicht lastig wordt om huishoudens en bedrijven in dun bevolkte gebieden op het netwerk aan te sluiten. Inmiddels is in Hilversum al glasvezel aangelegd en zijn er in Huizen vergevorderde plannen.

Steeds meer digitale diensten

Een glasvezelnetwerk maakt het mogelijk om de steeds groter wordende hoeveelheden informatie sneller te verzenden of te ontvangen. Bestaande infrastructuur hiervoor als telefoon en kabel zullen de toenemende vraag naar grotere capaciteit niet aankunnen. Bovendien kunnen via een glasvezelnetwerk nieuwe digitale diensten ontwikkeld worden, zoals zorg op afstand, teleleren, toezicht op afstand een buurt/dorpsnetwerken.

Open netwerk met keuzevrijheid

Het CDA kiest voor een volledig open glasvezelnetwerk waardoor meerdere providers actief kunnen worden en iedereen keuzevrijheid houdt. Initiatieven in andere gemeenten laten zien dat een dergelijk netwerk zonder tariefsverhoging gerealiseerd kan worden wanneer 30-40% van de inwoners en ondernemers geïnteresseerd is.

Steun gevraagd

Ondernemers en inwoners van Wijdemeren die het initiatief steunen worden gevraagd uiterlijk 8 november een mailtje te sturen naar fractie@wijdemeren.cda.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief