WIJDEMEERSE WEBKRANT
Zorghotel sluit toch?
's-Graveland, ma 16 juli 2012

Zorghotel Jagtlust wordt toch niet overgenomen. Natuurmonumenten gaat niet akkoord met de overnamekandidaat als nieuwe huurder.


Buitenplaats Jagtlust in 's-Graveland.

De buitenplaats Jagtlust aan de Leeuwenlaan in 's-Graveland werd op 24 november 2006 door Natuurmonumenten gekocht van Pier Ebbinge. Voor die tijd had de buitenplaats lang te koop gestaan, waarbij een record gevestigd werd met een vraagprijs van 9,5 miljoen euro. Op 26 september 2009 opende burgemeester Karen Heerschop het Zorghotel Jagtlust. Het zorghotel huurde het pand van Natuurmonumenten.

Betalingsproblemen

Half juni vorige maand kwamen de eerste berichten naar buiten dat het Zorghotel in betalingsproblemen zat en uitstel van betaling had gekregen. Volgens de curator gaf het zorghotel meer geld uit dan er binnenkwam. De curator ging op zoek naar mogelijkheden voor overname of doorstart. Op 16 juni vorige maand leek een overnamekandidaat gevonden te zijn in het bedrijf Chiqcare International Holding in Soesterberg. Er leek hoop voor het personeel en de patiënten van het zorghotel.

Hoop vervlogen

Die hoop is echter vervlogen nu Natuurmonumenten heeft besloten om Chiqcare niet te aanvaarden als huurder van de buitenplaats. De curator ziet er geen been meer in en zegt het zorghotel te moeten sluiten. Met name voor het personeel en de patiënten vindt hij dat erg sneu. In de krant reageert Krijn Jan Provoost, de regiodirecteur van Natuurmonumenten laconiek. Hij zegt dat Natuurmonumenten zoveel landgoederen beheert dat ze vaak de kans lopen dat een huurder moet afhaken. Natuurmonumenten geeft de curator nog enige tijd om een andere exploitant te zoeken omdat men niemand op straat wil zetten. Volgens Provoost is Natuurmonumenten geen schuldeiser in het faillissement van het zorghotel. Omdat de curator er geen heil meer in ziet is de kans toch wel groot dat het faillissement zal worden aangevraagd.

bron
G&E/WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief