WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Russisch concert Jagthuis
Horstermeer, za 29 december 2012

Het nieuwe jaar in Het Jagthuis begint Russisch-Nederlands. Vrijdag 11 januari treedt La Rondine op, een ensemble met vijf blazers en een pianist.

persbericht

Russisch avondconcert in Het Jagthuis
11 januari: La Rondine

Vier jaar geleden besloten toenmalig premier Balkenende en de Russische president Medvedev om 2013 uit te roepen tot het Vriendschapsjaar Rusland-Nederland: 'een unieke gelegenheid om de brede samenwerking tussen Nederland en Rusland in de schijnwerpers te zetten'.

Het nieuwe jaar in Het Jagthuis begint dan ook met een Russisch-Nederlands programma. Vrijdagavond 11 januari treedt La Rondine op, een ensemble met vijf blazers en een pianist. Zij spelen werken van Ippolitov-Ivanov, Glinka, Smit, de Groot en Rimsky-Korsakov. Het is een gevarieerd programma waarin twee kwintetten, een trio, een duo en een sextet te horen zijn. Mikhail Ippolitov werd geboren in de buurt van Sint Petersburg. Daar studeerde hij aan het conservatorium bij Rimsky-Korsakov. Met diploma op zak verhuisde hij naar Tblisi, Georgië, waar hij directeur van de Muziekacademie werd. Toen hij later een vergelijkbare post in Moskou bekleedde, verwerkte hij zijn Georgische herinneringen in “An evening in Georgia”, voor fluit, hobo, klarinet, fagot en piano.

Alle leden van het ensemble spelen in het Sextuor van Leo Smit. Hij schreef dit werk toen hij in Parijs was, de stad van zijn dromen, waar hij in nauw contact kwam met Ravel en de Groupe des Six. De première van Smit’s Sextuor klonk in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in 1933, waarbij niemand minder dan Eduard van Beinum de pianopartij voor zijn rekening nam. In Het Jagthuis wordt de piano bespeeld door Mariken Zandvliet, de andere spelers van La Rondine zijn: Jeannet Landré – fluit, Ingrid Nissen – hobo, Nancy Braithwaite – klarinet, Jonathan Reeder – fagot en Ward Assmann – hoorn.

De serie vrijdagavondconcerten in het Jagthuis is vorig seizoen ontstaan als antwoord op de culturele bezuinigingen. Wij merkten dat er eerder behoefte is aan meer concerten dan aan minder. En op de vrijdagavond krijgen veel mensen de kans mooie concerten te bezoeken. Als extraatje is er voorafgaand aan het concert voor de eerste 20 belangstellenden de mogelijkheid om aan te schuiven aan tafel. U krijgt een heerlijk vegetarisch twee-gangen menu voorgeschoteld en betaalt voor concert en maaltijd samen slechts 30 euro.

Vrijdagavond 11 januari 2013, concert 20.15 uur, maaltijd 19 uur. Entree concert €15. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief