WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Stockpaerdt bij VVD Bankje?
Oud Loosdrecht, za 29 december 2012

Sjors Chamboné, eigenaar van het historische schip 't Stockpaerdt, is teleurgesteld in het gemeentebestuur. Hij gaat afmeren bij het VVD bankje.

ingezonden brief

Misschien kan 't Stockpaerdt in Oud Loosdrecht aan het bankje van de VVD afmeren!!!

Hieronder staat een e-mail / brief van mij aan het College en de Raad van Wijdemeren. Ik wil deze e-mail graag met jullie lezers delen omdat ik wil weten of anderen ook zo door het College van Wijdemeren worden vergeten of genegeerd. Blijkbaar moet ik in Wijdemeren net zoals de heer Ockhuizen lak aan de regels hebben want dan is er een grote kans dat illegale activiteiten gelegaliseerd worden. Ik zal als ik terug kom van mijn winterplaats in Weesp 't Stockpaerdt aan het bankje van de VVD afmeren. Dat mag wel niet maar misschien gaat de gemeente dan wel naar mij luisteren.

Weesp 21-12-2012


Geacht college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad van Wijdemeren,


Tot mijn grote verbazing las ik in het collegebesluit van 11-12-12 dat u in gesprek gaat, om, al is het tijdelijk, 2 passagiersschepen / rondvaartboten in het water van het Dorpscentrum te leggen. Zie: http://www.wijdemeren.nl/4/collegebesluiten/11-december-2012.pdf

Dit staat er bij punt 13:
13. Verhuur water dorpscentrum
Het college besluit:
1. De mogelijkheid een gedeelte van het dorpscentrum in Oud Loosdrecht, en het aangrenzende water voor een tijdelijke aanlegplaats voor twee passagiersschepen, te verhuren aan de heer K. verder te onderzoeken;
2. De onderhandelingen met de heer K. te starten, met een tijdelijke verhuur van een perceel grond en water als doel.
Wethouder van Waveren neemt een minderheidsstandpunt in en is tegen dit voorstel.

Zoals u ongetwijfeld nog zal weten ben ik al jaren bezig en heb vele verzoeken en inspraak gedaan om met mijn historische schip 't Stockpaerdt in het Dorpscentrum een ligplaats te krijgen. Een meerderheid van de raadscommissie heeft wethouder van Waveren zelfs gevraagd om mijn aanbod voor gratis havenmeester in combinatie met een ligplaats te onderzoeken. Ik weet dat de wethouder hier niets in ziet en het verbaasde mij dan ook niet dat ik nooit en te nimmer meer wat hoorde. Dat hij daarmee de raadscommissie negeert verbaast mij inmiddels niet meer. Als je lang met de politiek meeloopt maak je veel mee.

Maar dat het college dan wel met een andere collega van mij gaat praten ook al is het iets tijdelijks dat vind ik dat op zijn zachts gezegd onbehoorlijk. Het had op zijn minst charmant geweest als ik op de hoogte was gesteld en ook was uitgenodigd om in gesprek te gaan.

En daarom richt ik deze brief / mail ook aan de gemeenteraad zodat ook die op de hoogte is van deze voor mij zeer vreemde actie. Ik vraag mij oprecht af waarom ik nooit meer wat gehoord heb.

Ik verzoek u dan ook met klem om ook mij uit te nodigen om op dezelfde voorwaarden en condities mee te mogen praten en dingen naar een al dan niet tijdelijk ligplaats in het Dorpscentrum.

Met vriendelijk groet,

Sjors R.M. Chamboné
Directeur / eigenaar Rederij Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief