WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijde Gat Concert
Kortenhoef, do 8 september 2011

Op verzoek van Yvonne Sikking (St. Blok) zond Saskia Luijer haar stuk uit de WieWatWaar ook naar ons, met het verzoek het te publiceren.

Lees ook het eerdere bericht over dit concert.

ingezonden bericht

Kom genieten van mooie muziek op prachtige waterplas!
Wijdegatconcert zaterdag 10 september

door: Saskia Luijer

Op het Wijde Gat in Kortenhoef vindt zaterdag 10 september een uniek concert plaats. Bij droog weer verzorgt het koperblaaskwintet ‘Wings Ensemble’ een licht klassieke voorstelling midden op de waterplas. Iedereen is welkom om tussen 17.15 en 17.30 uur met een geluidloos bootje rond het podium aan te meren. De toegang is gratis, dus kom!

Hoe vaak komt u op de Kortenhoefse plassen? Misschien tijdens strenge winters als er ijs ligt. Of vroeg in de ochtend op Hemelvaartsdag met dauwtrappen. Om u vaker te laten genieten van deze idyllische omgeving, bedachten een paar enthousiaste bewoners van de Kortenhoefsedijk het Wijdegatconcert. Het idee was al in 2010 ontstaan, maar had een langere voorbereiding nodig dan verwacht. Er was namelijk instemming vereist van de gemeente Wijdemeren, de provincie Noord-Holland en van de vereniging Natuurmonumenten. Allen omarmden dit bijzondere plan en dachten creatief mee om de uitvoering mogelijk te maken. Het concert mocht uiteindelijk worden gepland, mits het kleinschalig was, buiten het broedseizoen plaats vond en zonder gemotoriseerde vaartuigen werd gehouden.

Schilderachtige sfeer

Ziet u het beeld al voor u? Een prachtig stille waterplas, bootjes zij aan zij rond het podium en geluiden uit de natuur die zich vermengen met de koperen klanken van het ‘Wings Ensemble’. Een schilderachtig plaatje, dat doet denken aan Prinsengrachtconcerten, of dichter bij ons in de buurt, de vroegere Aquacerten. Mede door een donatie van de stichting Aquacert wordt het Wijdegatconcert u dit jaar gratis aangeboden. Laat deze unieke gelegenheid dus niet voorbij varen. Nodig vrienden, familieleden en kennissen uit en kom genieten van dit speciale schouwspel. Ook kinderen zijn van harte welkom. Het is juist de bedoeling dat de voorstelling laagdrempelig is. Dus geen stijf gedoe en het hoeft echt niet doodstil te zijn.

Varen op eigen kracht

De organisatie benadrukt dat het niet mogelijk is om met gemotoriseerde of fluisterbootjes naar het concert te komen. Het publiek moet varen op eigen kracht, dus roeien, peddelen of zeilen. Natuurlijk kan proviand worden meegenomen om onderweg de energievoorraad op peil te houden. Daarvoor kan bij Slijterij de Meenthof zelfs een speciaal ‘Wijde Gat wijnpakket’ worden aangeschaft. Heeft u geen eigen scheepje tot uw beschikking, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Boten zijn te reserveren bij de omliggende verhuurbedrijven; Jachthaven Kortenhoef, Moby Dick en Ottenhome. Deze laatste biedt zelfs een compleet arrangement met diner aan. Bespreek wel tijdig uw schuitje, want er zijn al veel aanvragen gedaan. Voor de wat oudere bezoekers en voor mensen die lichamelijk niet meer in staat zijn om zelf te roeien, is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op boten van Natuurmonumenten. Hiervoor kunt u per mail contact opnemen met de organisatie: info@wijdegatconcert.nl. Wacht ook daarmee niet te lang, want vol is vol!

Praktische informatie

Het Wijde Gat is aan de noordkant te bereiken vanaf de Fuikestee en aan de zuidkant vanaf het Hilversums kanaal. Tussen 17.15 en 17.30 uur kunt u aanmeren rond het podium, waarna er wordt gemusiceerd tot 19.30 uur. Houdt u er rekening mee dat er op de waterplas geen toiletten aanwezig zijn. Meer informatie over het concert en de bootverhuurbedrijven kunt u vinden op de website www.wijdegatconcert.nl. Op deze site wordt 10 september om 12.00 uur ook bekend gemaakt of de weersverwachting gunstig genoeg is om het programma door te laten gaan. Hopelijk wordt het ‘avondrood, mooi weer aan boot’ en biedt het Wijdegatconcert u een onvergetelijke avond!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWW
foto
---
auteur
ing. beriicht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
Zware buien
16 gr.
windkr. 4