WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
PvdA fractie scheurt
Wijdemeren, wo 20 juli 2011

De tweemansfractie van de PvdA is gescheurd. Ben Steenvoorden is samen met de fractieassistenten uit de partij gestapt. Hij gaat verder onder de naam WIJ.

Op zijn beloop

De PvdA heeft de problemen in de fractie veel te lang op zijn beloop gelaten. Hoewel er twee adviezen werden uitgebracht, liet het lokale en het landelijke partijbestuur na om snel een adequaat een besluit te nemen. Het gevolg voor de Wijdemeerse politiek is dat de rol van de PvdA met 1 zetel in de oppositie is uitgespeeld. Hetzelfde geldt min of meer voor de nieuwe groepering WIJ, die ook in de oppositie, ook maar over 1 zetel beschikt. De oppositie is na de laatste verkiezingen ernstig verzwakt na de monsterzege van DB vorig jaar maart. Deze stap, hoe begrijpelijk wellicht ook, verzwakt het geluid van de oppositie nog meer.

De zetelverdeling van de negentien zetels in de raad is nu:

Coalitie

DB, 9 zetels, VVD, 3 zetels, D66, 1 zetel. Samen 13.

Oppositie

CDA, 3 zetels, GL, 1 zetel, PvdA, 1 zetel, WIJ, 1 zetel. Samen 6.

Lees ook:

06032011 Twee PvdA's?
08032011 Steenvoorden over de PvdA
15032011 PvdA wil Zetel terug
16032011 Buijs steunt Steenvoorden
17032011 Reuring D66 en PvdA
17032011 Steenvoorden: Puntjes op de i
04052011 Steenvoorden moet Blijven
18052011 PvdA: Bestuur vs. Ben 1 - 1
18052011 Poll over de PvdA
21052011 Bende van Ben: Wachten...
31052011 Raad: Probleem Veenstaete
09062011 PvdA talmt en talmt en ...
10062011 Ben biedt duidelijkheid
02072011 Lichaamstaal PvdA

persbericht

Met passie, visie, durf en ambitie zijn wij na de verkiezingen gestart. Er was een partijprogramma waar we enthousiast mee aan de slag wilden gaan.

Mede door de wijze van functioneren van de fractievoorzitter en de onbegrijpelijke passieve houding ván en “miscommunicatie” mét het bestuur is er in de praktijk van onze ideeën niet veel openbaar geworden. Onze energie werd opgeslokt door de problemen die speelden binnen de PvdA. Hoewel we steeds de intentie hebben gehad om als Partij van de Arbeid verder te gaan is ons inmiddels duidelijk geworden dat die weg is afgesloten.

Het bestuur houdt vast aan het advies van de BestuursCommissie. Een advies waar niemand wat mee kan en waarin wederom geen keuzes worden gemaakt. Een eerder rapport, dat van de Commissie van Goede Diensten, is na een brief van het afdelingsbestuur om onduidelijke redenen in de prullenbak beland.

Omdat de problemen nu al meer dan een jaar voortduren en wij eindelijk met plezier én daadkracht onze taak willen uitvoeren, hebben wij zelf de knoop doorgehakt en besloten om ons af te splitsen van de PvdA fractie en als raadslid met drie fractie assistenten door te gaan onder de naam “WIJ” Passie Visie Durf Ambitie.

Hoewel wij het jammer vinden voor de Partij van de Arbeid, zijn we blij dat we nu onze energie kunnen gebruiken voor zaken die iets betekenen voor de inwoners van Wijdemeren. Vol enthousiasme en natuurlijk met Passie, Visie, Durf en Ambitie.

Daarom “WIJ”
“WIJ” is het ‘wij’ gevoel
“WIJ” is Wat Inspireert Jou
“WIJ” is Wijdemeren Is Jong
Wij kijken niet achterom. “WIJ” kijkt niet achterom. “WIJ” is de toekomst. U hoort dus meer van “WIJ”

Met vriendelijke groet,

Ben Steenvoorden
Mario Wouters
Michael Kulkens
Theo Andriessen

WIJ WIJDEMEREN

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
wisselend
20 gr.
windkr. 3