WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Indianendorp bij Nat.Mon.
's-Graveland, di 12 juli 2011

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland is omgetoverd tot een echt Indianendorp op woensdag 27 juli vanaf 12.00 uur.

persbericht

Wigwams bouwen bij Natuurmonumenten

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland is op woensdag 27 juli vanaf 12.00 uur omgetoverd tot een echt Indianendorp. Van 12.00 tot 15.00 uur kunnen gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar starten met een speurtocht en het indianen leven ontdekken. Voor volwassenen organiseert het bezoekerscentrum een reeëntochten op vrijdag 29 juli en 5 augustus van 20.00 tot 21.30 uur en op vrijdag 12, 19 en 26 augustus van 19.30 tot 21.00 uur.

Indianendorp

Indianen staan dicht bij de natuur ze gebruiken geneeskrachtige kruiden, maken een vuurtje zonder aansteker en spreken hun eigen taal. Ontdek over het leven van indianen tijdens een spannende op woensdag 27 juli speurtocht. De kinderen leren een eigen wigwam bouwen en eten hierin hun eigen gebakken broodje. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Aanmelden is niet nodig, kom gewoon tussen 12.00 en 15.00 uur naar het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Kosten: voor leden van Natuurmonumenten: € 4,50 en niet-leden betalen € 7,50 per kind.

Oog in oog met een ree

Iedereen die wel eens oog in oog heeft gestaan met een ree, vergeet dit nooit meer. De reebruine ogen maken een diepe indruk! Het verloop van de dracht bij een ree gebeurt op een bijzondere manier. Het ree kent namelijk een uitgestelde dracht. De paring vindt plaats in juli en augustus, waarna het embryo zich niet volledig ontwikkelt, tijdens de winter wordt het ingekapseld in de baarmoeder en begint pas weer te groeien rond eind december. Rond mei, juni, wanneer het meeste voedsel beschikbaar is, wordt het reekalfje geboren. In verband met het beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen € 5,- per persoon en niet-leden betalen € 8,- per persoon.

Startpunt en reserveren

Het Indianendorp start bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in ’s-Graveland. De reeëntochten starten bij de Algemene Begraafplaats bij het Corversbos. Voor de reeëntocht zijn maar een beperkt aantal plaatsen, dus meldt u tijdig aan. Dit kan via de website www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek, of bel met de ledenservice, 035-655 99 11, of bel met Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek 035-656 30 80 (woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur).

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
22 gr.
windkr. 2