WIJDEMEERSE WEBKRANT
Woensdag N-einde Open!
's-Graveland, ma 29 maart 2010

Op twee weken na een jaar was het Noordereinde in 's-Graveland afgesloten vanwege de reconstructie. Woensdagmiddag gaat de verkeersader weer open.

Op 14 april vorig jaar begon het grote omleiden.

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

Vanaf woensdagmiddag 31 maart:
Noordereinde in ’s-Graveland weer open

Op woensdagmiddag 31 maart om 16.00 uur is het eindelijk zover. Dan opent wethouder van Henten- Meijer het Noordereinde in ‘s-Graveland.

Vanaf dat moment kan al het verkeer weer van de Smidsbrug richting de Loodijk rijden. Buslijn 105 rijdt vanaf donderdag z’n normale route.

Voor en na

Het Noordereinde was bijna een jaar dicht vanwege een grootschalige reconstructie van circa 2 miljoen euro, waarbij alles werd aangepakt. Dat was hard nodig. Zo werden de Claertjesbrug en de Noorderslootbrug vernieuwd en kregen ze een bredere stoep zodat voetgangers nu veilig over de bruggen kunnen. Ook is de riolering vervangen en zijn de bushaltes verhoogd zodat mindervaliden makkelijker kunnen in- en uitstappen. Daarnaast is de verkeersveiligheid verbeterd: bij de aansluiting met de Herenweg mag men nu nog maar 30 km/u rijden, ook is er nu een flink stuk adviessnelheid 30 km/u gebied ten noorden van de Noorderslootbrug. Deze (advies)- 30 km/u. gebieden hebben andere trottoirbanden en andere verlichting gekregen. Ze krijgen nog een andere kleur asfalt.

Wat moet er nog gebeuren?

Het Noordereinde is open voor verkeer, maar het werk is nog niet helemaal klaar. Het kruispunt bij de Herenweg/ Koninginneweg/ Cannenburgerweg moet nog worden afgemaakt. Daarvoor is het kruispunt vanaf 6 april voor drie weken afgesloten. Tegelijkertijd krijgt  de Cannenburgerweg (tot De Drie Dorpen) een tijdelijke laag asfalt. Dat geeft de gemeente voldoende tijd om samen met de bewoners, een herinrichtingsplan op te stellen. Ook komen er bij de Klapbrug nog rode fietsoversteekplaatsen. Verder staan er nog wat kleinere klussen op het programma zoals het opruimen en het plaatsen van nieuwe bebording langs het opgeknapte deel en bij de Klapbrug. Er moeten nog paaltjes worden geplaatst en een aantal leilindes vervangen bij de Klapbrug.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
14 gr.
windkr. 3