WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Grenscorrectie Loenen
Wijdemeren, ma 29 maart 2010

Drie Wijdemeerse adressen hebben een Vreelandse postcode. Dat geeft verwarring. Er wordt voorgesteld om ze over te hevelen naar Loenen.

Herindeling

Uit de commissiestukken blijkt dat een eenvoudige grenscorrectie als deze bijna net zo behandeld wordt als een complete herindeling van gemeenten. Het voorstel gaat na goedkeuring naar de provincie en die stuurt het na goedkeuring naar Den Haag.

persbericht

College stelt kleine grenscorrectie voor

Het college van Wijdemeren wil een perceel aan per 1 januari 2011 overdragen aan de gemeente Loenen. Door deze kleine grenscorrectie wordt een fout in het postadres van de woning op dit perceel verholpen.

Gemeente Wijdemeren werkt momenteel aan de invoering van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Door het invoeren van de BAG is er straks maar één administratie van adressen en gebouwen waar alle overheden gebruik van kunnen maken. Bij het controleren van alle adressen in Wijdemeren bleken drie adressen een postcode van Vreeland (gemeente Loenen) te hebben. In het verleden is voor deze oplossing gekozen omdat de bewuste adressen buiten het TNT bezorggebied van Kortenhoef liggen.

Gezamenlijke oplossing

Door de komst van de BAG is deze oplossing nu niet meer toepasbaar. Bovendien hebben de bewoners al jaren problemen met de vindbaarheid van hun adres. In overleg met de bewoners lost de gemeente het probleem op door voor twee van de onjuiste adressen een andere straatnaam en huisnummer vast te stellen. Omdat het derde adres alleen toegankelijk is via Vreeland en de bewoners vanwege deze geografische ligging meer binding hebben met Vreeland, stelt het college voor het perceel aan de Dirck A. Lambertszkade over te dragen aan de gemeente Loenen. Zowel de bewoners als de gemeente Loenen hebben aangegeven hier geen bezwaar tegen te hebben.

Dit onderwerp staat op 8 april op de agenda van de commissie Bestuur en Middelen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
14 gr.
windkr. 3