WIJDEMEERSE WEBKRANT
Burgemeester: Martijn Smit
Wijdemeren, do 28 januari 2010

Martijn Smit is door de raad van Wijdemeren voorgedragen als nieuwe burgemeester. Hij zal naar verwachting half maart zijn functie aanvaarden.


Martijn Smit

Op dit moment is Martijn Smit burgemeester van Zeevang, een gemeente in de kop van Noord-Holland nabij Hoorn, met circa 6000 inwoners. Op de website van Zeevang staat: "Een groene gemeente aan het water." Dat komt mooi uit...

Twitter

Burgemeester Martijn Smit had op de website van Zeevang een weblog, maar die heeft plaatsgemaakt voor Twitter. Er staat op dit moment (0:44 29 januari), nog geen Tweet dat de burgemeester is voorgedragen in Wijdemeren. Maar misschien is Twitter niet het medium om zoiets mee te delen. (Net zomin als een sms'je.)

persbericht

Gemeenteraad adviseert om de heer drs. M.E. Smit voor te dragen als nieuwe burgemeester

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad heeft in december 2009 gesprekken gevoerd met zeven kandidaten en op 18 januari 2010 een vervolggesprek met twee kandidaten.

In een besloten raadsvergadering op 28 januari 2010 heeft de vertrouwenscommissie verslag gedaan van haar werkzaamheden en heeft de gemeenteraad unaniem besloten om de heer drs. M.E. Smit voor te dragen als de nieuwe burgemeester van Wijdemeren.

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat via de Commissaris van de Koningin naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister doet vervolgens een voordracht tot benoeming aan Hare Majesteit de Koningin. Door de ondertekening van het Koninklijk Besluit wordt de benoeming een feit, waarna de beëdiging plaatsvindt.

De verwachting is dat de heer Smit rond 15 maart 2010 in een extra raadsvergadering geïnstalleerd zal worden als nieuwe burgemeester van Wijdemeren.

De heer Smit is op dit moment burgemeester van de gemeente Zeevang in Noord- Holland en was voor die tijd o.m. wethouder in de gemeente Edam-Volendam. De heer Smit is 46 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien en zon
4 gr.
windkr. 4