WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tegen varen in de Vaart
's-Graveland, zo 14 februari 2010

Theo Loohuizen van het Noordereinde in 's-Graveland heeft veel bezwaren tegen het in gebruik nemen van de vaart achter zijn huis.

ingezonden brief

Geen gevaar! in de vaart

Als bewoner van het Noordereinde ben ik zoals velen overvallen door het plan van de watersportorganisaties. Zeker voor de vaartuigen die zij beogen, kleine motorboten en sloepen.

Deze vaartuigen geven een forse golfslag die de veelal oude funderingen en schoeiingen zullen beschadigen. Door de snelheid van deze vaartuigen zal door de zuiging het zand onder de oude funderingen worden weggetrokken. Tevens is het niet meer mogelijk om deuren en ramen aan de vaartkant open te zetten vanwege de benzine en dieseldampen die je huis binnenkomen.

Ook het bijbehorende lawaai is niet te verteren. We hebben aan de voorkant al het drukke verkeer en aan de achterzijde is het nu nog relatief rustig. Tevens zal er ongetwijfeld veel te hard worden gevaren, waar waarschijnlijk niet op gecontroleerd zal gaan worden. Of komen er flitspalen langs de oever? (waarschijnlijk niet )

Een ander punt is het overal aanleggen van boten wat een rommelige aanblik geeft dus een verloedering van de omgeving en tevens oeververvuiling.
Dus geen gevaar in de vaart,

Theo Loohuizen
's-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
-1 gr.
windkr. 3