WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vaarverbod Vecht en Loosdr.
Loosdrecht, do 11 februari 2010

Op de Loosdrechtse Plassen, de Vinkeveense Plassen en de Vecht tussen Nigtevecht en Muiden geldt een vaarverbod.

In twee brieven, die Sjors Chamboné ons stuurde, maakt Waternet bekend dat er vaarverboden in op de genoemde wateren zijn ingesteld.
Wij weten niet hoe het met het Hilversums Kanaal zit, maar als je er bij de Vecht niet uit kunt, dan ga je niet varen lijkt ons.

Tussen Oud en Nieuw ontstond flink wat commotie toen een schip door het ijs op de Loosdrechtse Plassen voer, omdat er geen vaarverbod was afgekondigd, omdat er even niemand was om dat af te kondigen.

ingezonden brief

Donderdag 11 februari wordt er door het Plassenschap Loosdrecht en Waternet weer een vaarverbod op de Loosdrechtse Plassen, de Vinkeveense Plassen en de Vecht ingesteld.

Op de Eerste Loosdrechtse Plas ligt het voor het grootste gedeelte open en is schaatsen nog heel ver weg. Ondanks alle vorst van de laatste dagen. De grote ijsschots voor de deur van Jachthaven Wolfrat is door de noordenwind verder de plas opgeduwd. Het is in de haven van Wolfrat en Wetterwille ook erg slecht. In het ijs rond steigers en boten zitten vele gaten. Kortom ik verwacht niet dat dit weekend op de Loosdrechtse Plassen geschaatst kan worden. Op dit moment moet je zwemmend naar de ijsschotsen toe om er op te kunnen komen.

Sjors R.M. Chamboné
Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
-1 gr.
windkr. 4