WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Herenweg open voor Wild
Ankeveen, do 1 april 2010

Uitbreiding Ecologische Hoofd Structuur tussen 's-Graveland en Ankeveen. Er zijn plannen om de Herenweg in Ankeveen te betrekken bij de EHS.

De Herenweg in Ankeveen vormt een forse barriëre voor de trek van wilde dieren. In het kader van de plannen om de Loodijk op palen te zetten, om zo de weg vrij te maken voor wild, werd men ook geconfronteerd met de Herenweg als obstakel voor de trek van wild. Ook dat obstakel willen gemeente, provincie en Natuurmonumenten graag wegnemen.

Omdat het Noordereinde nu weer goed begaanbaar is voor het verkeer worden er plannen ontwikkeld, in samenwerking met Natuurmonumenten en de provincie Noord-Holland, om de Herenweg op te nemen in de Ecologische Hoofd Structuur.

Daarbij wordt gedacht aan een permanente afsluiting tussen het kruispunt met de Middenweg (Horstermeer) en het einde van de bebouwde kom aan de 's-Gravelandse zijde van de Herenweg. Voor alle verkeer zal de Herenweg op dat traject dan afgesloten worden, opdat het wild ongestoord kan passeren. De hulpdiensten zullen uitgerust worden met een pasje waarmee zij in geval van nood de slagboom kunnen bedienen die de weg zal afsluiten.

De plannen worden nog nader uitgewerkt. In oktober zal er een informatieavond worden georganiseerd, die dan aangekondigd zal worden. Volgens de planning zal de Herenweg midden 2011 afgesloten worden.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 4