WIJDEMEERSE WEBKRANT
Raad over Horstermeer
Horstermeer, za 26 september 2009

Tijdens de raad van afgelopen donderdag werd kort stilgestaan bij de besluitvorming over de toekomst van de Horstermeerpolder.

Burgemeester Karen Heerschop vroeg aan de raad of die aan het college een opdracht had gegeven ten aanzien van de toekomstige inrichting van de Horstermeer. Enigszins tot hun eigen verbazing concludeerden enkele raadsleden dat dat niet het geval was. De raad heeft zich nimmer formeel uitgesproken voor of tegen de provinciale plannen. Wel is wethouder Nelleke Schenkkan indertijd mee geweest naar Haarlem bij de protesten tegen het plas-dras zetten van de polder, zoals besloten door gedeputeerde staten van Noord-Holland.


Wethouder Nelleke Schenkkan

Geen helder mandaat

De raad nam zich direct voor om binnenkort een standpunt over de materie te bepalen, opdat verantwoordelijk wethouder Nelleke Schenkkan met een duidelijk mandaat van de raad opereert in de diverse overlegorganen. In de G & E van vandaag verklaart CDA fractievoorzitter Theo Reijn dat hij vorige week gesproken heeft met CDA gedeputeerde Jaap Bond en enkele kamerleden. Uit dat gesprek trok Theo Reijn de conclusie dat het besluit van Noord-Holland nog flexibel is qua invulling. (Dat wijkt af van het standpunt dat CDA gedeputeerde Rinske Kruisinga uit Nederhorst den Berg in maart liet horen over het besluit van GS.)

Programmabegroting 2010

In de programmabegroting 2010 van Wijdemeren, die vorige week gepubliceerd werd, staat ook iets over de Horstermeer. Die tekst conformeert zich aan het besluit van GS. Op bladzijde 66 staat het volgende:


Horstermeerpolder

Wat willen we bereiken?

Bijdragen aan een nadere invulling van de herinrichting van de Horstermeerpolder conform het besluit van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten.

Wat gaan we doen?

In 2008 heeft de adviescommissie Horstermeerpolder Gedeputeerde Staten van Noord-Holland geadviseerd over de herinrichting van de Horstermeerpolder met 250 ha. nieuwe natuur en waterberging. In 2009 heeft GS dit plan vatsgesteld. In 2010 wordt dit plan verder uitgewerkt.


Bij de begrotingsbehandeling op 12 november zal de raad zich uitspreken over de programmabegroting.

Dossier Horstermeer

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2