WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bedrijvenmorgen OCW
Wijdemeren, za 26 september 2009

Donderdag vond de bedrijvenmorgen van het OCW, het Ondernemers Collectief Wijdemeren, plaats. Egripment werd bezocht en Meer! Communicatie gaf een presentatie.

De bedrijvenmorgen van het OCW wordt ieder jaar rond deze tijd gehouden. Het OCW, de bedrijvenvereniging, organiseert op die ochtend een bezoek aan twee bedrijven voor het gemeentebestuur. Donderdag om negen uur begon de bedrijvenmorgen 2009 in Hotel Café Partycentrum De Drie Dorpen in Ankeveen, waar het gezelschap van collegeleden, raadsleden, ambtenaren en OCW bestuursleden zich verzamelde. Met de bus van Wijdemeren Tours ging het gezelschap vervolgens naar Bedrijventerrein Nieuw Walden in de Horstermeer, waar Egripment bezocht werd.

Egripment

Egripment is een bedrijf dat technische hoogstandjes bedenkt, maakt en onderhoudt, die allemaal te maken hebben met het maken van spectaculaire opnamen met een camera. Zweven, vliegen, rijden en duiken met een camera. Egripment maakt het mogelijk met telescopische hengels, karretjes en bijzondere constructies, boordevol electronica. Camera's en camera support systems van Egripment zijn over de hele wereld te vinden. Bijvoorbeeld gluurcamera's in 85 Big Brother huizen over heel de wereld.


Burgemeester Karen Heerschop achter de joysticks waarmee ze ....

... deze camera bedient die 360 graden kan draaien en aan deze kraan hangt.

Hoogtepunten zijn uiteraard Olympische Spelen. Daar worden saaie sporten als het even kan opgeleukt met spectaculaire cameraopnamen, zoals een kleine HD camera in het putje waarin de polstok voor de afsprong wordt geplaatst.


Wethouder Gerard Abrahamse en DBW raadslid Ria Hennis krijgen een demonstratie van een rijdende camera.

Burgemeester Karen Heerschop rijdt HKA raadslid Hilbrand Korver in het rond.

Camera's die aan een telescopische ophanging 360 graden kunnen draaien en inzoomen, bediend met een joystick vanaf een soort console. Bij Egripment kan het allemaal. De zeereis van de Beagle, het schip van Darwin, die op dit moment door de VPRO wordt gereconstrueerd en uitgezonden, wordt technisch onder andere mogelijk gemaakt met camera's van Egripment die in de masten gemonteerd zijn.

Meer!Communicatie

In een zaal van De Drie Dorpen gaven drie bedrijven, die samenwerken op het gebied van communicatie, webdesign en multimedia, een presentatie voor het gemeentebestuur.


V.l.n.r. Arjanne Bosch, Govard Jan de Jong en Koen van Wijk.

De ondernemers wonen en werken in Kortenhoef. Daar kennen zij elkaar ook van. De speelplaats van de school van hun kinderen is vaak hun onderlinge vergaderzaal, omdat ze elkaar daar toch dagelijks ontmoeten.

Het samenwerkingsverband heet Meer!Communicatie. De ondernemers zijn Koen van Wijk (tekstschrijver), Arjanne Bosch (huisstijlen, logo's en print design) en Govard Jan de Jong (websites, panoramafotografie en objectfotografie).

De bedrijven werken samen aan opdrachten als dat nodig is. Maar ook werken zij individueel aan opdrachten als dat mogelijk is. Govard Jan de Jong liet tijdens de presentatie enkele door hem gemaakte bedrijfsfilms zien.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2