WIJDEMEERSE WEBKRANT
BRC serieus genomen
Nederhorst den Berg, zo 11 oktober 2009

De Bergse Runners Club zond een bericht over de commissievergadering van afgelopen woensdag waaruit men hoop put.

ingezonden bericht

Bergse Runners (BRC) eindelijk serieus genomen!

De loopsport is een van de meest groeiende sporten in Nederland. In Nederhorst den Berg is dat goed te merken bij de Bergse Runners Club, die de afgelopen jaren een stormachtige groei kende en nu bijna 200 leden telt! Dankzij de inzet van 10 deskundige trainers, die op vrijwillige basis actief zijn voor de vereniging kunnen aan leden -van beginners tot gevorderden- loop- en (sportief) wandeltrainingen worden aangeboden.

Onbegrijpelijk vinden de BRC leden het dan ook dat zij van de Wethouders Schenkan en van Henten geen gehoor kregen bij hun verzoek een atletiekbaan aan te leggen in het nieuwe sportpark Overmeer-Zuid. Na  twee jaar vertegenwoordiging in de klankbordgroep herinrichting Overmeer-Zuid betekende dat een forse teleurstelling, die de leden niet over hun kant wilden laten gaan. Vandaar dat de weg naar de lokale politiek werd gezocht en het streven naar de aanleg van een atletiekbaan in verschillende raadsvergaderingen de revue passeerde.

BRC voorzitter Dingeman Goossen en trainingscoördinator Mark Hilberts verduidelijken: “Wij streven naar de aanleg van een 2,5 meter brede atletiekbaan, geïntegreerd in de nieuwe sportaccommodatie. Daarbij denken wij aan multifunctioneel gebruik voor zoveel mogelijk verenigingen uit de Wijdemeren en voor basisscholen die buitensportactiviteiten aan hun leerlingen kunnen aanbieden! De maatschappij vraagt dat we meer gaan bewegen, gezonder gaan leven en langer doorgaan met werken! We vragen veel van mensen, maar we moeten ook wat bieden en dit is onze kans in Nederhorst den Berg! Geen enkele sport leent zich zo goed voor conditieverbetering als de loopsport!”

Hoewel alle signalen er op wezen dat de Bergse Runners definitief uit alle plannen geschrapt waren, gloort er nu toch hoop voor de Runners. Unaniem vonden alle fracties dat het huiswerk van het college  - en de projectleiding Overmeer-Zuid - over gedaan moest worden, zo bleek uit . Het inititiatief van de Bergse Runners zal opnieuw serieus bekeken worden. Goed nieuws dus voor de BRC, die met de uikomsten van deze belangrijke vergadering in de race blijft voor de zo gewenste loopaccomodatie.

Ab Krook, schaatscoach en sportkende commissievergadering Ruimtelijke Ordeningner bij uitstek, hield afgelopen week in de roerige commissievergadering ruimtelijke ordening een warm pleidooi voor de visie van de Bergse Runners. Daarbij wees hij de gemeente Wijdemeren er nog eens fijntjes op dat er op het gebied van sportbeleid in de Wijdemeren nog veel ontbreekt. Het serieus nemen van de plannen van de Bergse Runners is een eerste stap in een gezonde visie op sport en bewegen in de Wijdemeren. Ook in het multifunctioneel gebruik van sportaccommodaties is nog veel te winnen, stelde Krook, die aangaf beschikbaar te zijn om de verschillende partijen bij elkaar te brengen.

Goossen en Hilberts gaven onmiddellijk aan dat het ‘succesje voor de BRC’ niet betekent dat de BRC geen belang hecht aan een snelle besluitvorming rondom de herinrichting van de sportvelden. “Wij willen geen belemmering zijn in de voortgang van de plannen. De enige voorwaarde voor ons is dat we wel een partij zijn in dit proces en dus serieus genomen willen worden! Wij hebben aangetoond dat niet alle kansen benut zijn. Vandaar dat we snel voortgangsgesprekken willen met alle betrokken partijen.”
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien
16 gr.
windkr. 4