WIJDEMEERSE WEBKRANT
Voor sloop van de Bieb
Loosdrecht, di 3 november 2009

Wim van Oudheusden uit Loosdrecht roept in herinnering welke partijen voor de sloop van de Loosdrechtse bibliotheek pleitten.

ingezonden brief

Einde verstoppertje spelen

Nu de sloop van de mooie ruime bibliotheek in Loosdrecht angstig dichtbij komt, is het tijd om in alle openheid duidelijkheid te krijgen over wie hier nu achter zitten. Het is namelijk niet 'de gemeente' of 'een aantal ambtenaren', die hiervoor de aanleiding waren.

Nee, dat waren de fracties van GroenLinks, Dorpsbelangen Wijdemeren en de VVD in de algemene beschouwingen van precies een jaar geleden. Omdat er zelden kiezers bij de gemeenteraad komen luisteren is het goed om dat maar eens bekend te maken in de hoop, dat zij nog tot inkeer komen en binnenkort met een goed redelijk alternatief komen.

Het gaat dus om :

GroenLinks:   Edwin Bult
Dorpsbelangen Wijdemeren (DBW): René Voigt, Ria Hennis
VVD: Ruud Buijs, Michiel van Balen, Leonique Kraetschmar, Joep Frijdal

Destijds dus maar 7 van de 19 raadsleden, die kennelijk nu toch hun zin kregen binnen het College van B&W via de GroenLinks wethouder Nelleke Schenkkan en die van de VVD dhr Abrahamse; inderdaad maar 2 van de 5 wethouders. 

Ook is de vraag of Dorpsbelangen Loosdrecht (DBL) en Ruud Buijs (inmiddels BAW partij) dankzij de komende samensmelting met DBW ook nu al in het kader van de fractiediscipline moeten gaan meestemmen op dit punt. We zijn benieuwd naar wat men op 11 en 12 november gaat zeggen over de afbraak van het bibliotheekwerk. 

Wim van Oudheusden
Loosdrecht
(op persoonlijke titel)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
9 gr.
windkr. 4