WIJDEMEERSE WEBKRANT
Buurtbemiddeling
Wijdemeren, ma 2 november 2009

Zeven vrijwilligers uit de gemeente Wijdemeren hebben vorige maand de basistraining buurtbemiddeling gevolgd en met succes afgesloten.

persbericht

Certificaat voor buurtbemiddelaars

Zeven vrijwilligers uit de gemeente Wijdemeren hebben vorige maand de basistraining buurtbemiddeling gevolgd en met succes afgesloten. Op woensdag 4 november reikt burgemeester Heerschop de bijbehorende certificaten uit.

Vroegtijdig aanpakken

Buurtbemiddeling is speciaal bedoeld voor een vroegtijdige aanpak van problemen, zoals geluidsoverlast, tuin- en grondgeschillen, overlast van huisdieren, rommel maken, lastig vallen en pesterijen. Onafhankelijke bemiddelaars helpen buurtgenoten afspraken te maken die voor beide partijen aanvaardbaar zijn. Het is een methode om buren weer met elkaar in gesprek te laten komen en het onderlinge contact te herstellen. De buurtbemiddelaars zijn neutraal en hebben geheimhoudingsplicht.

Gratis

In 133 gemeenten kunnen inwoners gratis gebruik maken van de diensten van buurtbemiddeling. De bemiddelaars zijn bewoners uit de gemeente die zich als vrijwilliger inzetten. In 2008 waren meer dan 1500 vrijwilligers actief bij het helpen oplossen van burenconflicten. Ook in Wijdemeren is nu begonnen met buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling Wijdemeren is op werkdagen te bereiken op telefoonnummer: 035-623110 / 06-54280206 en per mail Buurtbemiddeling@versawelzijn.nl.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3