WIJDEMEERSE WEBKRANT
Braaf Persbericht Raad
's-Graveland, ma 2 november 2009

De gemeenteraad zond gisteren een persbericht over het werkbezoek dat de raad bracht aan het Noordereinde. Dat bericht was wel erg braaf.


De delegatie op werkbezoek.
Hilbrand Korver gewapend met rollator en kettingzaag.

Douwe van Essen was bij het werkbezoek en maakte een serie foto's. Uit die foto's komen enkele van de knelpunten naar voren, waar het persbericht van de raad niet over rept. Dat persbericht was wel erg braaf, want er gebeurde toch echt wel wat.


Op de Kleine Klapbrug. Een voetganger redt het vege lijf.

De knelpunten op het Noordereinde zijn bekend. In het kort: De kruising bij de Klapbrug en het smalle stuk van het Noordereinde links en rechts van de Klapbrug. De smalle trottoirs met de lantaarnpalen midden op dat trottoir. De bomen die geveld zullen worden. Het parkeren op de weg (dat met de dubbele streep midden op de weg impliciet verboden is). En natuurlijk de hoeveelheid verkeer en de snelheid van dat verkeer.


De proef op de som. Kees Bosdijk (PvdA) neemt plaats in de rolstoel, geduwd door Joep Nuissl (DB). Theo Reijn vindt het wel een beetje eng en legt een bemoedigdende hand op de arm van Bosdijk. Lide Nuissl (WADW) kijkt toe.
Gemeentesecretaris Jan Visser trekt op de achtergrond aan zijn sigaartje.

De raad ging op werkbezoek om de situatie in ogenschouw te nemen. Er was gezorgd voor attributen om knelpunten aan te tonen. Een rolstoel en een rollator. Ook had Hilbrand Korver een kettingzaag meegenomen waarmee hij zaagsneden in één van de te vellen bomen maakte.


Er wordt op de weg geparkeerd, waardoor auto's gedwongen worden om over de dubbele streep te gaan.

Op de smalle trottoirs zijn lantaarnpalen geplaatst, die het passeren met een rolstoel, rollator of kinderwagen flink bemoeilijken. Toen dat enige tijd geleden in de raad aan de orde werd gesteld door HKA, werd die kwestie weggewimpeld door Theo Reijn (CDA). Reijn op dat moment: "Laten we nu eerst de reconstructie rustig afmaken. Daarna bekijken we of er wat fout is gegaan, waarna we dat herstellen."

Bij deze boom zijn de wortels afgezaagd om de trottoirband te plaatsen.

Hilbrand Korver wandelt in het zonnetje achter een rollator. Op de rollator een kettingzaag. Naast hem een boom met de tekst R.I.P. Een unieke foto.
Hij is op weg naar een boom waarin hij enkele zaagsneden maakt om aan te tonen wat er onder de bast zit.

Dossier Verkeer Noordereinde

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3